Milanovic: Linic je preko medija slao poruke da pazim sto radim

Premijer Zoran Milanovic je gostovao u HTV-ovoj emisiji ‘Javna stvar’, te je izmedu ostalog odgovorio na pitanja o razlazu s ministrom financija Slavkom Linicem.

Milanovic je tako kazao nije dobio zadovoljavajuci odgovor od ministra Linica te da se “tako nitko nije ponasao u povijesti drzave”. Svaki izbori su vazni, europski izbori su vazni, ali vaznije su ciste ruke, kazao je jos Milanovic o svom potezu.

“Bivsi ministar me ustvari jucer prozvao da lazem. Ok. Mislim, svjedoka za ono sto sam radio i sto smo trazili je puno. Trazio sam odgovore i u sferi nekakve politicke odgovornosti i povjerenja u ministra nemam povjerenja. Dok kod slucaja njegova pomocnika kojeg je stitio, a taj gospodin se u biti posluzio ugledom SDP-a, prevario nas je sve, nasamario. Ministar ga je branio, presao sam preko toga. I ne samo da ga je branio nego je i onda jos tri mjeseca zajedno s nekim drugim svojim kolegama slao poruke kroz medije da pazim sto radim. Moj polozaj kao predsjednika Vlade prema Ustavu i zakonu ne moze biti kompromitiran na takav nacin. Prema tome morao sam poduzeti mjere i smjeniti ministra, a narocito nakon toga sto nista nije poduzeo prema mojim kriterijima i sto mi je odgovorio preko medija. To ne mogu dopustiti. Tko god se tako bude ponasao ce biti smijenjen. Ali tako se nikad nitko nije ponasao, ja bih rekao, u povijesti hrvatske drzave, rekao je Milanovic.

O sjednici predsjednistva SDP-a u srijedu je kazao kako je “suradnicima u Predsjednistvu uvijek duzan nekakvo obrazlozenje, mada u takvim stvarima odluka je moja prema Ustavu, prema zakonu koji je, koliko meni stranka bila vazna i pri srcu, iznad statuta stranke”.

Kazao je i kako ne vjeruje da u slucaju Spacva ima kriminala, te da ce od novog ministra Lalovca traziti rigorozni i brutalni nadzor predstecajnih nagodbi. Jos je kazao i kako je nemoguce preispitati 1100 predstecajnih nagodbi.

Najavio je i da ce nakon europskih izbora u SDP-u ‘razgovarati ozbiljno’, jer od sijecnja on dobija poruke preko medija sto smije, a sto ne smije raditi, koga ne smije dirati – “a to tako ne moze”.

Milanovic je kazao i kako vjeruje “da ce gradani prepoznati tko je u ovoj prici cist, a tko necist”, a HDZ-ovce je prozvao prevarantima.

Na kraju, Milanovic je kazao i da ce se svim sredstvima boriti protiv poreza na nekretnine “da ne bude potreban”, dok je za porez na kamate na stednju kazao da ce najvjerojatnije biti najmanji u Europi. Najavio je da ce sad prvo probati rasteretiti oko 150.000 ljudi koji imaju dugove do 10.000 kuna.

https://twitter.com/search?q=%23javnastvar

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr