Bandić se osramotio komentirajući eksplozije u Zagrebu

Nakon što se okomio na novinare i izvještaje u kojima se eksplozije spominju u kontekstu mogućeg terorističkog čina, zagrebački gradonačelnik je kazao kako je za njih odgovoran ‘neki luđak ili patolog’.

“Preozbiljna je situacija da ne bi apelirao na građane, na mir, strpljenje i vjerovanje u policiju. Sve što sam jučer rekao, potpisujem. Ozbiljan i razuman čovjek, u njega uđe bojazan i strah. Samo se budale ne boje. I to nije dizanje panike i sijanje panike Zagrepčanima nego riječi ozbiljnog i odgovornog čovjeka u liku gradonačelnika, mojim sugrađanima”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu osvrćući se još jednom na eksplozije u Zagrebu. Dodao je kako odgovorno tvrdi da terorizma nema te se okomio se na novinare koji su svojim naslovima dizali paniku među Zagrepčanima.

“Situacija je preozbiljna da bi od nje radili cirkus. Pročitao sam danas tiskovine, to je strašno. Tko uznemiruje građane, vi uznemirujete građane, određeni koji sijate naslove panike na naslovnici, a ne gradonačelnik. Pa dajte se malo zamislite nad tim naslovima. Situacija je ozbiljna, ali nije alarmantna, nema terorizma, za sada, na sreću i sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima”, istaknuo je zagrebački gradonačelnik.

‘Sigurnost se piše velikim slovima’

Na upit novinara hoće li nakon ovih događaja postaviti dodatne nadzorne kamere po gradu, gradonačelnik je odgovorio.

“Ne može se kamerama pokriti cijeli grad i ne može se predvidjeti što će netko napraviti u kojem dijelu grada, koji bolesnik ili patolog učiniti. Odgovorno tvrdim, ovo nije teroristički čin, ovo je potez nekog luđaka, patologa. Ne prejudiciram nalaz policije. Sigurnost u Zagrebu se piše velikim slovima. Mi s 1. srpnja i formalno ulazimo u obitelji europskih metropola, sa svojim pozitivnim i lošim karakteristikama”, kazao je Bandić.

Postavljanje 240 kamera ide prema rasporedu. Za sada je postavljena jedna trećina, a planirani broj neće se povećavati.

Povratak na Net.hr