MIHALJEVIĆ: / 'Čovjek je prodavao lažne diplome liječnika u Samoboru. Kad sam mu rekao da je on zapravo ubojica, smijao se'

Diplomu Srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta, koja je priznata u cijeloj BiH i Europskoj uniji, novinarka Žurnala dobila je za manje od tri tjedna

5.1.2019.
17:02
Pixsell

Nakon što je novinarka Žurnala u reportaži pokazala kako se u samo 17 dana i s 10 tisuća kuna može kupiti diploma srednje medicinske škole iz Sanskog Mosta, koja vrijedi u svim članicama Europske unije, poznati hrvatski radijski voditelj, novinar, pjesnik i skladatelj Mario Mihaljević na Facebooku se osvrnuo na navedenu reportažu iz BiH.

U njegovom statusu na Facebooku navodi se njegovo svjedočenje prodaji diploma koje se dogodilo 1995. godine u Samoboru.

Rat je bio pa izgorilo

"Ovo dolje se dogodilo sada u BiH. Ovo što vam želim ispričati dogodilo se u Hrvatskoj 1995. U to sam vrijeme bio u Samoboru U jednom hotelu čovjek je otvorio dućan. Diplome liječnika, inžinjera, ekonomista, ma što hoćeš, sve iz BiH važeće diplome za 5000 DM s Univerziteta iz Banja Luke, Sarajeva itd čiju ispravnost ne možeš nikako provjeriti jer, jebiga, rat je bio pa izgorilo", navodi se na Facebooku.

250 DM za diplomu

"Puno jeftinije vozačke dozvole. Čovjek ih je prodavao po 250 DM. Važeće. Hrvatske. Sa svim pečatima", ističe Mihaljević.

'Smijao mi se'

"Čovjeka sam prvo upozorio kako je on zapravo ubojica. Dati nekome diplomu liječnika, ali i vozača dozvola je za ubojstvo. Smijao mi se. Onda sam ga otišao prijaviti na policiju. Smijali su mi se. Gotovo pa u lice".

'Lažne diplome su ostale'

"Jedan poznanik policajac me prijezirno pitao - "pa zar ti ne shvaćaš da to rade u talu". Onda je došao "Bljesak", pa "Oluja" a lažne diplome su ostale. Ja sam ih nabrojao barem 300 prodanih. I oko 1000 vozačkih".

'Ovo kao nije ubojstvo'

Pa me pitate zašto se bojim ići kod doktora, zubara ili sjesti u auto? Mario Mihaljević A ovo dolje, ovo kao nije ubojstvo?", napisao je Mihaljević.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali