Play ponuda

Mi, žene HDZ-a, imale smo pravo na besplatnu odjeću

shimmer fallback

'Oduvijek su tajnice i druge žene u stranci imale pravo na radnu odjeću, no takvo pravo nisu imale tajnice u Vladi, a velika većina njih je na rad u Vladu došla iz stranke.

16.9.2011.
11:26
Play ponuda

Tvrdnje Ivana Jarnjaka da je Predsjedništvo HDZ-a donosilo sve odluke o financijskom poslovanju, osim Ratka Mačeka demantirala je i Bianca Matković, bivša državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, koja je od 2003. do 2009. bila voditeljica Sanaderova stranačkog ureda, članica Predsjedništva i osoba zadužena za politički marketing HDZ-a.

"Što se tiče donacija, nemam neposrednih saznanja kako su prikupljane, no rečeno nam je: Ako postoje zainteresirane fizičke ili pravne osobe koje bi željele donirati neki iznos, uputite ih u Glavno tajništvo stranke, koje je bilo zaduženo za primanje i evidenciju donacija. Ne znam jesu li donacije, uplaćivane uglavnom u gotovini, polagane na račun stranke. Međutim, napominjem da je sve u vezi s donacijama i financijama vodilo Glavno tajništvo stranke. Dakle, osobe koje su bile zadužene za novac su Branko Vukelić, kao glavni tajnik, Vladimir Kurečić, kao zamjenik, te Branka Pavošević, zatim Mladen Barišić , kao glavni rizničar, kasniji tajnik Ivan Jarnjak, te njegovi zamjenici Josip Šarić i Marica Glavaš", izjavila je Matković za Jutarnji list.

Bivša Sanaderova bliska suradnica odbila je odgovoriti je li i ona dobivala naknadu iz crnih fondova. Podsjetimo, svi ostali ispitani u istrazi o Fimi-Mediji tvrdili su da jest.

Besplatna garderoba iz Siscije i Heruc Galerije

Matković je progovorila i o odredbi stranačkog pravilnika po kojoj su neki HDZ-ovci imali pravo na besplatnu garderobu.

"Mi, žene HDZ-a, imale smo pravo na dva kostima godišnje, koje smo mogle uzeti u robnoj kući Siscia. Oduvijek su tajnice i druge žene u stranci imale pravo na radnu odjeću, no takvo pravo nisu imale tajnice u Vladi, a velika većina njih je na rad u Vladu došla iz stranke. Stoga je dogovoreno da i one godišnje mogu uzeti dva kostima u Sisciji. To su imale pravo tajnice u Vladi, Katarina Fuček i ja, a nisam sigurna je li to pravo imala i Jadranka Kosor. Nismo imale pravo na garderobu iz Heruc Galerije, iako znam da su kolegice iz HDZ-a imale pravo i na to", rekla je Matković

Pretpostavlja da su kostimi plaćani s računa stranke. Ratko Maček je pak nedavno izjavio da je odjeću gotovinom plaćao Mladen Barišić.

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a

Vezani članci:

arti-201109151172006 arti-201109150608006 arti-201109151060006 arti-201109150570006

Play ponuda
Play ponuda