BIT ĆE I ZNATNO JEFTINIJE

MI SMO POSLJEDNJA GENERACIJA KOJA KUPUJE AUTE? Ovo je budućnost urbanog prijevoza

U Pittsburghu je održana prva Frontiers konferencija Bijele kuće, na kojoj se razgovara o idejama iz domena znanosti, tehnologije i robotike, koja sad uključuje i prijevoz. Na panelu se raspravljalo o budućnosti urbanog prijevoza, odnosno samovozećim automobilima te autonomnoj budućnosti, piše Popular Science.

Ministar prometa SAD-a Anthony Foxx, gradonačelnik Pittsburgha William Peduto, suosnivač Zipcara Robin Chase i direktor Zooxa Tim Kentley-Klay raspravljali su o budućnosti samovozećih automobila.

Robin Chase kazao je kako želi da ljudi zamisle dane posjeduju automobile te da su samovozeći automobili alternativa vlasništvu općenito.

Olakšanje za kućni budžet

Publika je zamoljena da zamisli budućnost u kojoj se za automobil ne izdvaja 18 posto kućnog budžeta. Ministar Foxx nadovezao se sa zakonodavstvom, napomenuvši kako su regulative za automobile i avione kasnile desetljećima za njihovom upotrebom u prometu.

‘Ovo je nova industrija, koju još nismo regulirali. Želim da ne moram kćeri kupiti auto – sad već vidim da će to biti bolje za sve’, rekao je dodavši kako bi ova generacija mogla biti posljednja koja će zapravo voziti automobile.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr