• Za gradonačelnika Rijeke natjecalo se 11 kandidata
  • U vodstvu je SDP-ov kandidat
  • U drugi krug ulaze Marko Filipović i Davor Štimac
  • U Rijeci je do 16.30 sati glasalo 28,23 posto birača

Rezultati DIP-a, Filipović prvi, u drugi krug ide i Štimac

23.45 - Marko Filipović (SDP) - 30,13 %

Davor Štimac (nez) - 15,77 %

Josip Ostrogović (HDZ) - 13,94 %


Stigle nove izlazne ankete, Filipović i dalje vodi

19.57 - Stigle su nove izlazne ankete za Rijeku prema kojima je prvoplasirani i dalje SDP-ov Marko Filipović (28,67 posto). Slijedi nezavisni Davor Štimac sa 16,51 posto, a treći je HDZ-ov Josip Ostrogović s 14,84 posto. Marin Miletić iz Mosta je na 11,83 posto.


SDP-ova koalicija vodeća u Skupštini, slijedi HDZ

19.50 - U borbi za Gradsko vijeće Grada Rijeke, prema izlaznoj anketi, vodi koalicija SDP-HSU-IDS-HSS koja ima 29,40 posto, a na drugom mjestu je HDZ sa 16,76 posto. NL Davora Štimca ima 10,98 posto, Most 10,02 posto, Možemo 8,01 posto, PGS 7,95 posto, AM-UK 6,61 posto, Lista za Rijeku 3,79 posto, Radnička fronta 3,60 posto i Domovinski pokret – HSP 1,71 posto.

Gledajući po mandatima, SDP-ova koalicija bi u novom sazivu imala 11 vijećnika, HDZ 6, Štimac 4, Most i Možemo po 3, PGS i AM po 2.


Filipović: 'SDP je i dalje prvi izbor u Rijeci'

19.40 - Nakon objave izaznih anketa, oglasio se i vodeći, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Filipović:

"Naravno da sam zadovoljan, to je u okviru naših očekivanja. Pokazalo se da novi ritam grada i program koji sam ponudio je prepoznat od strane građana kojima je SDP i dalje prvi izbor. Za drugi krug smo i više nego spremni, s 30 posto podrške u prvom krugu, ne sumnjam da u drugom krugu pobjeđujem."

Dodao je i kako je uvjeren da će stranke od centra prema lijevo sjesti i razgovarati o većini.


Incident u Rijeci: Mladić upao u kadar Maji Sever

19.30 - Nije jednostavno reporterima na terenima, a izborni dan zasad je najteže pao Maji Sever, novinarki HRT-a, koja je imala zadaću javiti se iz Rijeke. Tek što su joj iz studija poručili da obavijesti gledatelje što se zbiva u trećem najvećem hrvatskom gradu, umjesto nje je glavnu ulogu preuzeo nepoznati mladić, koji je odlučio održati vlastiti show. Pročitajte više

Štimac: 'Promjene su na pomolu'

19.28 - Davor Štimac s nezavisne liste “Da štima grad”, drugoplasirani po anketama, može računati na drugi krug izbora. On misli da može prestići SDP-ovog Marka Filipovića:

“Naravno da je dohvatljiv. Ovo su preliminarne ankete, a mi čekamo prave rezultate, koji će uskoro. Zadovoljni smo i pokazujemo da su u Rijeci promjene na pomolu”, poručio je u prvoj večerašnjoj izjavi.


Izlazne ankete: U Rijeci vodi Marko Filipović (SDP)

19.06 - Prema izlaznim anketama Nove TV, na izborima za gradonačelnika Rijeke vodi Marko Filipović (SDP) s 29,89 posto glasova. Iza njega je Davor Štimac (nezavisni) sa 16,25 posto, a treći Josip Ostrogović (HDZ) sa 14,98. Četvrti je Marin Miletić (Most) s 11,74 posto. Slijede Nikola Ivaniš (PGS) s 10,95 posto, Nebojša Zelić (Možemo!) s 4,27 posto, Ana Blečić Jelenović (Lista za Rijeku) s 3,75 %, Katarina Peović (Radnička fronta) s 2,53 posto, Vedran Vivoda (Akcija mladih) s 2,47 posto, te Hrvoje Burić (Bura) s 0,92 posto i Antun Antunović (nezavisni) s 0,48 posto glasova. U anketi je sudjelovalo 2.905 ispitanika.


Odaziv u Rijeci 28,2 posto

17.00 - U Primorsko-goranskoj županiji do 16.30 sati glasalo je 32,8 posto birača. U Rijeci se odazvalo 28,23 posto birača. Županija se nalazi za pretposljednjem mjestu po izlaznosti u Hrvatskoj, a grad Rijeka na posljednjem mjestu kad je riječ o većim gradovima tj. sjedištima županija.


Nije bilo agitiranja na Pehlinu u Rijeci

16.30 - Muškarci ispred glasačkog mjesta na Pehlinu u Rijeci u nedjelju ujutro nisu agitirali za određene kandidate i nije bilo kršenja javnog reda i mira, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske. Kako je policija utvrdila, jedan član izbornog povjerenstva, pripadnik nacionalne manjine, u društvu svog sunarodnjaka je upućivao druge svoje sunarodnjake u kojoj prostoriji mogu glasati, jer je riječ o osobama koje se teže snalaze. U policiji ocjenjuju da je njegova pomoć možda pogrešno protumačena kao agitiranje. Policija, nakon razgovora s akterima, nije dalje postupala.

Riječko Gradsko izborno povjerenstvo potvrdilo je da su primili prijave s glasačkog mjesta u Pehlinu o osobama koje čine nered na glasačkom mjestu te da je uputilo mjesno povjerenstvo u Pehlinu da o tome obavijesti policiju ako se to ponavlja. U javnim medijima je objavljena informacija da su dvije osobe agitirale za određene kandidate pred glasačkim mjestom na Pehlinu.

Izborne rezultate uživo za cijelu Hrvatsku pratite ovdje.