'OSTAVKA NE DOLAZI U OBZIR'

KUJUNDŽIĆ: Odradit ću mandat do kraja, a nakon toga više neću biti ministar

‘Odradit ću svoj mandat do kraja, a ostavka mi ne pada na pamet’

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je poručio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.

“Ostavka je najmanji problem, ja nisam čovjek bez karijere i znanja, ja se mogu vratiti u bilo koju bolnicu raditi. Odradit ću svoj mandat do kraja, a ostavka mi ne pada na pamet”, rekao je Kujundžić na izvanrednoj konferenciji za novinare u Ministarstvu zdravstva.

TKO JE MILAN KUJUNDŽIĆ? Liječnik koji je radio na baušteli, otišao iz HDZ-a pa se vratio, a voli obilaziti i grob Ante Pavelića

‘Stvorena je atmosfera linča’

“Spreman sam otrpjeti još ovih nekoliko mjeseci i odraditi svoj mandat do kraja, ali sigurno više ne bi sjedio u fotelji ministra zdravstva”, poručio je Kujundžić koji smatra da je oko njega stvorena “atmosfera linča”, ali kad se uđe u politiku čovjek treba biti spreman i na takve stvari.

“Pozivam novinare i  sva državna tijela da me detaljno istraže po svim osnovama, ali isto tako i druge, ne samo javne osobe nego i brojne druge koje bi trebalo istražiti, koliko su zarađivali, što su imali, što su dobili u vrijeme komunizma, što su dobili privatizacijom i sada”, kazao je.

SAMO PAR SATI NAKON PRESICE: Otkrivena još dva apartmana na ime ministra Kujundžića. Nema ih ni u zadnjoj verziji imovinske

O napadu na novinarku Slobodne Dalmacije

Kad je riječ o napadu četvorice muškaraca na novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić, koja je pokušala snimiti njegovu kuću u Ivanbegovini, istaknuo je kako osuđuje taj čin i očekuje da će policija sve razjasniti.

“Bilo kakav oblik nasilja nad novinarima i novinarskom slobodom osuđujem”, kazao je dodavši da se dvojica napadača, koje je danas uhitila policija, prezivaju kao i on ali mu nisu rođaci, dok su dvojica iz susjednih sela.

NAPADNUTA NOVINARKA OPISALA MUČNE DETALJE KOD KUJUNDŽIĆEVE KUĆE: ‘Doslovno su me zatvorili, sjatili su se oko mene. Cijeli dan se tresem’

Kvadrat zemlje za jedan euro

Rekao je i kako mu je u kuću u rodnom selu već dva – tri puta provaljivano, pa je to bio razlog što je pomislio da su napadači na novinarku, koje su radili na susjednoj kući, možda posumnjali na provalu.

Kujundžić tvrdi da je kuću u Ivanbegovini, koja ima 100 četvornih metara stambene površine, završio 2005. godine te da je njezina vrijednost daleko ispod one koja se spominje u novinarskom tekstu, jer se kvadrat zemlje može u tom kraju kupiti za jedan euro. Rekao je kako je selo napušteno, a kao razlog naveo je to što su partizani tamo 1944. godine “ubili 46 momaka”. Ipak, kaže Kujundžić, odatle je poteklo čak 28 liječnika koji danas rade u Hrvatskoj i diljem svijeta.

ZBOG APARTMANA NA PAGU OGLASIO SE MINISTAR KUJUNDŽIĆ: ‘U ponedjeljak ću vam sve pojasniti’; no, sad se pojavila i priča o nekoj oranici

Pogrešno popunjavanje imovinske kartice

Vezano uz pogrešno popunjavanje imovinske kartice ponovio je kako nema moralne i političke odgovornosti jer su to bile nomotehničke pogreške koje je napravio iz neznanja i koje će ispraviti, dok u sadržajnom smislu u vezi svoje imovine nije pogriješio.

“Glede nekih teških neistina koje su određeni mediji pisali, zlonamjerno, o mojoj ženi, njezinoj firmi, konzultirat ćemo odvjetnike i zatražit ćemo pravnu zaštitu”, najavio je.

KUJUNDŽIĆ O AFERI S IMOVINSKOM KARTICOM: ‘Utvrdi li se da ne govorim istinu, ja bih isti tren ne samo dao ostavku, nego i umro od srama’

‘Ministar ne može pogodovati vlasniku privatnih ljekarna’

Što se tiče pozajmice od 40.000 kuna za kupnju kuće u Maksimiru, za koju se ispostavilo da mu je posudio Miro Palac, vlasnik ljekarni Palac i ujedno predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net, Kujundžić je rekao kako nema pojma tko je u kojem Nadzornom odboru te da je Palac njegov stari prijatelj iz studentskih dana.

“Krug mojih prijatelja je uglavnom medicinski. Miro Palac od prije 20-30 godina ima dvije ljekarne u Zagrebu, to je jedino što znam. Pogodovati nekome tko ima ljekarnu kao ministar uistinu ne znam kako se može. To je privatni posao koji nema nikakvu poveznicu ni s državom, ni s Ministarstvom niti sa mnom”, rekao je Kujundžić ustvrdivši kako tu nema materijalnog i pravnog proturječja.

ČOVJEK KOJI JE POSUDIO NOVAC KUJUNDŽIĆEVOJ SUPRUZI: ‘Stotine je razloga zašto ovo nije sukob interesa, a navest ću samo jedan’

Povratak na Net.hr