ŠIRENJE ZARAZE / Nova korona pravila za škole: Capak objavio tko će odsad ići u samoizolaciju, a tko to više neće morati

Do sada je u samoizolaciju morao ići cijeli razred ako je jedan od učenika bio zaražen. Capak je kazao da je u pripremi novi dokument o postupanju kada je zaraženi učenik bio na nastavi

24.9.2021.
11:50
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak na današnjoj je redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera Civilne zaštite govorio o stanju s koronavirusom u školskom sustavu, odnosno osvrnuo se na činjenicu da je zaražen sve veći broj učenika u školama.

"Pozitivnih 260 imamo iz školske dobi, to je oko 20 posto. Od 14. rujna najviše obolijeva dobna skupina od 10 do 19 godina", kazao je Capak i dodao da ima 2038 učenika koji su oboljeli.

Potom je pojasnio nova pravila vezana uz mjeru samoizolacije u školama. Podsjetimo, do sada je u samoizolaciju morao ići cijeli razred ako je jedan od učenika bio zaražen. Capak je kazao da je u pripremi novi dokument o postupanju kada je zaraženi učenik bio na nastavi.

"Po novom dokumentu će biti stavljeni u samoizolaciju samo oni učenici koji su u istoj klupi ili sjedili dva metra od njega te oni koji su putovali 15 minuta ili više blizu zaraženog učenika", rekao je Capak.

Dodao je da će dokument biti gotov do kraja tjedna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali