KRIM-POLICIJA VEĆ DVA TJEDNA ISTRAŽUJE NA BRAČU: Istražuju nevjerojatnu muljažu s građevinskim poslovima na otoku

Dolasku istražitelja iz splitske krim-policije na Brač prethodilo je otkriće nevjerojatnih makinacija na tom otoku gdje su, navodno, pojedinci legalizirali objekte koji uopće nisu postojali

26.6.2019.
8:21
Miranda Čikotić / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Već dva tjedna službenici splitske krim-policije istražuju na Braču sumnjive građevinske poslove na tom otoku. U okolici Milne tehničari Službe organiziranoga kriminaliteta iz sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske obavili su izvide na zemljištima na kojima su navodno legalizirani nepostojeći objekti, pišu 24 sata pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Isti izvor 24 sata tvrdi da se ova istraga zasad ne dotiče slučaja ministra uprave Lovre Kuščevića i njegove sporne kuće u Nerežišćima.

Muljaže u lokalnom odjelu za graditeljstvo?

Navodno je krim-policija u ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje u Supetru zaplijenila dokumentaciju vezanu uz navodne nepostojeće objekte. Taj je odjel odgovoran za izdavanje građevinskih dozvola na cijelom otoku Braču. Nakon općine Milna, krim-policajci uskoro će 'pročešljati' dokumentaciju i u ostalim općinama na Braču.

Zanimljivo je da je na čelu Ministarstva graditeljstva od siječnja 2016. do lipnja 2017. bio upravo Kuščević, koji je danas na udaru javnosti jer je, kako tvrdi, zaboravio prijaviti u katastar svoju vilu u Nerežišćima.

'Rušili' nepostojeće zgrade pa gradili i prodavali prave

Dolasku krim-policije na Brač prethodilo je nevjerojatno otkriće. U potrazi za pojedinim legaliziranim objektima utvrđeno je da isti uopće ne postoje. 24 sata pišu kako je izgledao obrazac tih makinacija.

Određeni ugledni poduzetnici kupili bi određeno negrađevinsko zemljište na Braču, točnije - na južnoj strani otoka. Zatim bi pokrenuli postupak legalizacije nepostojeće zgrade na tom negrađevinskom zemljištu, a kada bi dobili rješenje o legalizaciji, od supetarskog ureda za graditeljstvo zatražili bi uklanjanje te iste nepostojeće zgrade. Potom bi zatražili od istog ureda izdavanje građevinske dozvole za gradnju zamjenske zgrade obujma jednakog prethodno legaliziranoj nepostojećoj zgradi. Na koncu bi tako spremnu građevinsku dozvolu s mogućnošću građenja nove, ovaj put stvarne zgrade, prodali stranom investitoru.

Jutarnji list danas je objavio, pozivajući se na anonimne izvore, da je USKOK počeo provoditi izvide oko posla ministra Kuščevića s nekretninom u Supetru, ali i ostalih nejasnoća oko njegovih nekretnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali