OGROMAN PROJEKT U KERESTINCU / Kreće Rimčeva investicija vrijedna 200 milijuna eura: Otkriveno tko će graditi kampus

Image
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL, RimacAutomobili

Izvođač radova na Rimčevom kampusu bit će tvrtka Facies iz Samobora

12.8.2021.
10:17
Grgo Jelavić/PIXSELL, RimacAutomobili
Play logo

Rimac Automobili počinju graditi kampus u Kerestincu, koji je, s oko 200.000 četvornih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine te cijenom gradnje od 200 milijuna eura, jedna od najvećih građevinskih i financijskih investicija u hrvatskom gospodarstvu.

U obavijesti o početku gradnje kampusa koju je jučer tvrtka Mate Rimca dostavila Zagrebačkoj županiji, čija su nadležna tijela u srpnju ove godine izdala građevinsku dozvolu za tzv. prvu fazu gradnje proizvodnog i razvojno-istraživačkog kampusa Rimac, navodi se da je izvođač radova tvrtka Facies iz Samobora, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDEO /

Pogledajte dio atmosfere s raskošnog pira Mate i Katarine Rimac: Uz haljinu mladenke u prvom planu i Nevera

Image
VIDEO /

Pogledajte dio atmosfere s raskošnog pira Mate i Katarine Rimac: Uz haljinu mladenke u prvom planu i Nevera

Rimac mora izgraditi kampus u roku tri godine

Za gradnju kampusa, podsjetimo, Rimcu je zemljište u travnju ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje. Mate Rimac je prilikom potpisivanja spomenutog ugovora poručio, među ostalim, kako je za kampus zatvorio financijsku konstrukciju te da želi početi s gradnjom što prije.

Trenutno Rimac Automobili s oko 1100 zaposlenika posluju na šest lokacija, pa se gradnja novog sjedišta tvrtke, u kojem bi se objedinili svi procesi, nametnula kao imperativ, pogotovo s obzirom na planove Mate Rimca da u idućih nekoliko godina broj zaposlenih poveća na oko 2500.

Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. Kompleks će, među ostalim, imati istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo