PREDSJEDNICA OTVORENO

KOLINDA IRONIČNO O PADU POPULARNOSTI: ‘To nije anketiranje, nego anketarenje’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je u Rijeci, kamo je privremeno preselila svoj ured, komentirala pad svog rejtinga, rekavši da na to ne obraća previše pozornosti jer se takve ankete često ionako pokažu netočnima, piše Novi list.

Rejting predsjednice Grabar-Kitarović prema posljednjem je istraživanju tek na 11 posto. Predsjednica kaže da je važnije da državnici vode računa o rejtingu države, a ne o svom osobnom rejtingu i popularnosti. Ne trebaju se zamisliti oni čiji je rejting po rezultatima anketa loš, već bi se trebale zabrinuti agencije koje provode ta istraživanja, rekla je Grabar-Kitarović.

‘Kad radite, ne možete se svidjeti svima’

‘Ovo nije anketiranje, nego anketarenje. Uostalom, u zemljama u kojima sam ja živjela ta se istraživanja ne provode tako često, ovo sve već postaje kontraproduktivno, a naravno da se, kad radite, ne možete svidjeti svima. No, izbori su jedini pokazatelj’, rekla je predsjednica u Rijeci.

predsjednica

Predsjednica će spavati u vojarni

Podsjetimo, Ured predsjednice privremeno je preseljen u Rijeku, odakle će Grabar-Kitarović djelovati četiri dana te se tom prigodom najviše usmjeriti na upoznavanje s problemima Gorskog kotara.

PREDSJEDNICA PRESELILA URED U RIJEKU: ‘Želim osigurati ulaganja u Gorski kotar’

Kako bi srezala troškove, predsjednica će spavati u vojarni u Delnicama. Osim uštede, kao razlog tome navela je i da je njezin posjet radni, a ne turistički, a ona kao vrhovna vojna zapovjednica osjeća posebnu bliskost s vojskom.

predsjednica

 

Povratak na Net.hr