ZBOG SIGURNOSTI

KOD ZADRA POČELO PUŠTANJE VOZILA BEZ NAPLATE CESTARINE: HAC diže rampe zbog požara uz autocestu A1

Veliki požar koji je u nedjelju navečer krenuo kod Turnja, danas ujutro se proširio do područja iznad Vrane, a stanje nije dobro zbog nepristupačnog terena i jake bure. U tijeku je gašenje požara na najnovijem požarištu Kožino kod Zadra, a ranije su zračne snage uspjele zaustaviti širenje požara prema vojarni u Zemuniku, priopćio je MORH. Reagirale su i Hrvatske autoceste.

U dogovoru s prometnom policijom, odjelom za sigurnost cestovnog prometa, zbog velikog broja požara uz autocestu, a u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja naših korisnika, te bržeg isključivanja korisnika s autoceste, Hrvatske autoceste d.o.o. i Hrvatske autoceste održavanje i naplate cestarine d.o.o. donijele su odluku o dizanju rampi, odnosno propuštanju bez plaćanja cestarine na naplatnim postajama Pirovac, Benkovac i Zadar II.

VELIKI POŽAR SE OPASNO PRIBLIŽIO ZADRU, SVE JE VIŠE INDICIJA O PODMETANJU: ‘Vatra bježi kontroli! Ampule s fosforom? Nisam ih vidio…’

Iz HAC-a su priopćili da zbog otvorenih požara uz autocestu vozači nisu ugroženi, ali zbog vremenskih uvjeta i gustog dima, donesena je Odluka o bržem isključenju s autoceste. HAC apelira na korisnike da prolaskom kroz naplatnu postaju i dolaskom na državnu cestu poštuju regulaciju i ograničenje prometa na državnim cestama, a sve one koji kreću na put upućuju na praćenje stanja na cestama kako bi se na vrijeme informirali i isplanirali putovanje, a u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Povratak na Net.hr