KAMPANJA U ZAGREBU

KLISOVIĆ MEDIJIMA DOSTAVIO DOKUMENT: ‘Evo ovako se gradskim novcem kupuju glasovi na izborima’

Joško Klisović s nekoliko mailova, dopisa i poveznica nastoji dokazati kako se unutar Zagrebačkog holdinga i Doma zdravlja Zagreb, gradskim novcem nastoje kupiti glasovi na lokalnim izborima

Nakon što je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, demantirao SDP-ova kandidata za gradonačelnika Joška Klisovića te ustvrdio da njegove optužbe o zapošljavanju u gradskim službama mimo odluke Skupštine i o tome da se preko Vijeća domova zdravlja retroaktivno isplaćuju zaostaci nisu istinite, Klisović je otkrio mailove na kojima temelji svoje teze da se gradskim novcem kupuju glasovi na predstojećim lokalnim izborima.

Novinarima Jutarnjeg dostavio je obrazac Doma zdravlja Zagreb – Istok na kojemu stoji isplata dodatka od šest posto od prosinca 2015. do prosinca 2016. godine, te četiri posto osnovice za siječanj 2017. godine. U obrascu stoji i datum donošenja odluke o isplati dodatka – 25. veljače 2021. godine, ali i napomena da će stručne službe utvrditi iznos razlike plaće za svakog djelatnika koji je treba dobiti za navedeno razdoblje. Na obrascu je i mjesto za potpis zdravstvenog djelatnika koji je suglasan da mu se zaostaci isplate u tri mjesečne rate, počevši od ožujka, zajedno s redovitom plaćom.

‘NEMORALNO, NEPRIHVATLJIVO, ALI I NEZAKONITO’: Joško Klisović prozvao Jelenu Pavičić Vukičević za kupnju glasova

U Čistoći zaposleno 10 odabranih

Klisović smatra da se radi o predizbornoj kupnji glasova, jer ne vidi drugi razlog da se iz gradskog proračuna isplaćuju dugovi koji su u zastari, a za koje nije odgovoran Grad, već država. Kandidat SDP-a na sličan način pojašnjava i zašto misli da se u Holdingu kadrovi zapošljavaju mimo odluke Gradske skupštine. Naime, dostavio je i dopise Sindikata Čistoće Zagreb, koji se protivi odluci o zapošljavanju “desetorice odabranih agencijskih radnika, kojima su se uručili ugovori o radu na neodređeno vrijeme”.

U tome mailu stoji da tijekom zapošljavanja nisu poštovani nikakvi kriteriji, nego su ugovori uručeni podobnima. Sindikalisti traže da se svim agencijskim radnicima uruče ugovori o radu na neodređeno vrijeme, a ne da takve ugovore dobivaju samo odabrani. Uz to, rukovodstvo Čistoće su optužili za kršenje epidemioloških mjera, pa ih pozivaju da ih se pridržavaju.

‘BOLJE RAT ANKETAMA, NEGO RAT NA DRUGIM PODRUČJIMA’: Jelena Pavičić Vukičević zadovoljna rezultatima anketa

Prijevremeni natječaji za nove ravnatelje

“Iz dopisa Sindikata Čistoće jasno je da se u Čistoći zapošljava kao što se zapošljavalo i uoči izbora 2017. godine, kada je bilo zaposleno više od 400 djelatnika, svi na neodređeno vrijeme”, tvrdi Klisović i ističe da je točno i da se raspisuju natječaji za nove ravnatelje podružnica Holdinga, iako postojećima još nisu istekli mandati, kako bi se oni “imenovali na mandat od četiri godine”. Tvrdnju dokazuje poveznicama na web stranice na kojima su objavljeni natječaji.

ŠEFICA UPRAVE HOLDINGA TRAŽI ISPRIKU OD TOMAŠEVIĆA: ‘Ugovori se nisu mijenjali zbog otpremnina, niti će se mijenjati’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr