Kerum želi pomoći Bandiću: Mora ‘dobro zapeti’

Nakon što je “njegov” kandidat Milan Bandić u Splitu u prvom krugu osvojio samo 8,5 posto glasova, splitski gradonačelnik Željko Kerum je to ocijenio kao posljedicu “katastrofalne” kampanje.

Željko Kerum smatra da je Milan Bandić loše odradio promociju u Splitu, te mu je spremno ponudio pomoć, piše Jutarnji list.

“Ja sam ga podržao i jučer, i moja stranka. U Splitu je jako loše radio kampanju, moj mu je savjet bio i prije da uzme onih pet mladih ljudi iz mog stožera i napravi bolji razultat”, rekao je Kerum.

Kazao je i kako ga rezultati prvoga kruga nisu iznenadili, ali ga je zatekla velika prednost koju je Josipović ostvario pred Bandićem.

“Većina je mislila da će proći Josipović i Bandić, ali iznenađujuće je da je Josipović dobio toliko uvjerljivo, više od dvostruko. Bandić će morati dobro zapeti da ga stigne, jer kad se zbroje glasovi Kajina i Pusićke s Josipovićem, ili se zbroje glasovi za Bandića, Hebranga, Primorca i Vidoševića, to ispada skoro “na vagi”. Nisam ja politički analitičar, ali to je matematika, to svak’ zna”, zaključio je Kerum.

Povratak na Net.hr