Naprasna ostavka Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta je, slažu se analitičari, dobra vijest za HDZ. No, od toga bi mogli profitirati i drugi akteri na desnom spektru, napose bivši članovi DP-a.

Prije svih, riječ je o Karolini Vidović Krišto, koja je zajedno s Milanom Vrkljanom početkom ove godine napustila Domovinski pokret. Ona je vrlo popularna ličnost na desnici, a uskoro će odbjegli tandem osnovati i vlastitu stranku.

“Ozbiljno se pripremamo, za novom strankom postoji društvena potreba i ona ne smije sadržavati one greške na kojima su drugi u svojim, nekada i ispravnim nastojanjima, padali. U pristupnici će biti sadržan i svojevrsni lustracijski formular, koji će biti preduvjet za članstvo u toj stranci. Ta stranka se neće zalagati za jednu, a provoditi drugu politiku, kao što je slučaj s današnjom političkom strukturom. Nemam nikakve dvojbe u uspjeh tog političkog projekta”, izjavila je Karolina Vidović Krišto neki dan u intervjuu za australski tjednik Domovina.

Novi list piše kako bi nova stranka, zasad nepoznatog naziva, mogla preuzeti dio birača DP-a, a možda i još ponekog saborskog zastupnika.