STRAŠNE FOTOGRAFIJE IZ SLAVONIJE / Kaos na našičkom području: Jake kiše poplavile sela, voda prodrla u kuće: 'Ima urušenih, odnijela je stoku nekoliko ljudi'

Prema neslužbenim podacima, u kratkom vremenskom roku palo je 26 litara kiše po četvornom metru, a od petka do danas na tom je području palo 128 litara kiše po četvornom metru

19.7.2021.
18:05
TV Našice
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ogromna količina oborina pala je danas na našičkom području te je uzrokovala poplave, javlja portal TV Našice koji nam je ustupio dopuštenje za fotografije. Prema neslužbenim podacima, u kratkom vremenskom roku palo je 26 litara kiše po četvornom metru, a od petka do danas na tom je području palo 128 litara kiše po četvornom metru.

"Počelo je jako padati oko 13 sati i nije stalo sve do 14.30. Ima urušenih kuća, voda je odnijela i stoku nekoliko ljudi", rekao je za 24sata Mario iz Seona. 

Nekolicina mjesta jako su ugrožena, a među njima su Zoljan, Martin te dio Brezika. U mjestima Donja i Gornja Motičina, kao i u Seoni, voda je prodrla u kuće. "Osigurane su vreće s pjeskom i situacija na terenu je pod kontrolom", rekao je za Radio NašiceDanijel Matković iz JVP Našice.

"Loša je situacija, predvidivo ili ne o tome možemo polemizirati. Obišao sam sva kritična mjesta, a posebno je kritično bilo u Martinu i Breziku, gdje sada ide na bolje, dok je u Zoljanu izuzetno loša situacija. U jednoj obiteljskoj kući je metar i pol vode, u crkvi je pola metra vode i podrumi su poplavljeni. Podigli smo sve raspoložive strojeve svih firmi na našem području, a zvao sam i direktora Hrvatskih voda Osijek Željka Kovačevića koji je sada tu na terenu. Jedino trajno rješenje za ovakve ekstreme su, kako je rekao gosp. Kovačević, akumulacije za koje postoje idejna rješenja. Pohvaljujem i JVP koja je prva izišla, koja je mobilizirala sve DVD-ove i svi su na terenu u obavljanju ovog mukotrpnog posla. Svi su u pripravnosti, a direktor Hrvatskih voda rekao je da će se dovesti pumpe i s područja Osijeka ako bude potrebno", rekao je gradonačelnik Našica KrešimirKašuba.

Sanira se nastala šteta

TV Našice pišu da je posebno teška situacija u Martinu gdje je poplavom ugroženo desetak kuća. Na terenu su vatrogasci i policija koji saniraju nastalu štetu.

Poplavljena područja obilaze gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te Goran Ivanović Lac, saborski zastupnik i bivši načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko – baranjske županije.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali