SATIRIČAR NET.HR-a OTKRIO KAKO JE SNIMLJEN HIT VIDEO S PORUKOM TRUMPU: / 'Jači smo čak i od Severine!'

Satiričar Net.hr-a, Siniša Mareković predstavio je poruku Hrvatske američkom predsjedniku Donaldu Trumpu - "Croatia Third", koja je izazvala podijeljene reakcije.

8.2.2017.
12:17
N1/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gostujući u Novom danu na N1, Siniša Marekovićsatiričar Net.hr-a kazao je kako se ideja za izradu ovakvog videa dogodila sasvim spontano, a cijeli je uradak nastao u svega nekoliko dana. Malo je razočaran, kazao je, što su srpski mediji, među njima i beogradski Blic, demantirali samo porijeklo Nikole Tesle, a ne i druge detalje koje su iznijeli u videu, koji je u nekoliko dana prikupio više od pola milijuna pregleda. Osim njega, na videu je radio i Ivan Šarić te montažer Vedran Tomac, koji je video u jednoj noći uspio 'narezati' i dobiti krajnje dramatičan filmić.

HRVATSKA IMA NAJBOLJE GRADITELJE ZA TRUMPOV ZID? Pogledajte hrvatsku videoporuku Donaldu Trumpu

Nevjerojatno uvjerljiv glas imitatora Donalda Trumpa privukao je najviše pozornosti.

'Taj glas koji čujemo, to je čovjek koji imitira Trumpa i iznimno je talentiran. Izmijenili nekoliko mailova, poslali mu tekst i dobili nazad voice over. Nismo mogli vjerovati, zvučalo je kao da Donald Trump u Bijeloj kući honorarno to radi', kazao je Mareković te u šali dodao kako postoji mogućnost da na ovaj način Trump zarađuje džeparac", budući da je poznato da je aktualni predsjednik SAD-a u prošlosti sam znao zvati novinare i predstavljati se kao predstojnik vlastitog ureda za odnose s javnošću pa im citirati - sebe.

Nizozemska prva objavila video

'Krenulo je oko 20. siječnja kad je Nizozemska objavila prvi video. Nisu štedjeli susjede, rekli su da danski i njemački jezik uopće nisu pravi i svi su to šerali. Nakon pet dana, krenula je i prozvana Danska pa Njemačka koja je isto prozvana. ZDF je napravio svoj i pozvao sve druge države da naprave sličnu poruku, uskoro je dignuta i stranica za prikupljanja videa i oni su na neki način pokrenuli taj trend', kazao jeMareković koji je u subotu ujutro poslao Šariću nacrt scenarija, kojeg je ovaj pregledao i dopunio te su ga poslali Tomcu.

'Ima preko pola milijuna pogleda na YouTubeu. Nismo očekivali ni blizu takvu popularnost, jer je to krenulo na našim profilima, mom i Šarićevom, i računali smo da će neki ljudii to šerati , ali ne da će se ovako prošitriti Europom', kazao je naš satiričar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Satira u Hrvatskoj

Rezultat je bio nevjerojatan trending. "Prvi smo u Hrvatskoj, čak ispred Severine!", pohvalio se Mareković te dodao kako su Hrvati sve otvoreniji prema satiri i ironiji.

'Prije su se svi oni koji su se našli na meti satire osjećali povrijeđenim, ne znajući da će se sutra 'na tapetu' naći njihovi protivnici. U satiri vrijedi pravilo da kad nekog dotaknete, onda ste na plaći drugog i uvijek ste nečiji plaćenik", kazao je satiričar Net.hr-a.

No, pojavom brojnih satiričnih stranica i dobrih emisija, koje su na putu da postanu dobri kasnovečernji showovi, smatra da se prilično jadna situacija od prije ipak mijenja. No, od toga se još uvijek ne može živjeti u Hrvatskoj.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali