TROŠKOVNIK HRT-a

KAKO JE KOVAČIĆ TROŠIO NA PRISAVLJU: Najviše novca otišlo Karamarkovim ljudima

V.d. glavnog ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić kupio je za HRT čak tri projekta iza kojih stoji bivši Karamarkov savjetnik za medije Miljenko Manjkas. Riječ je o filmu bivšeg HDZ-ovog zastupnika Antuna Vrdoljaka, ‘General’, za koji je plaćeno 9,6 milijuna kuna, o projektima tvrtke u kojoj je i bivši šef kabineta Tomislava Karamarka, Dominik Galić, kao i nekim uključenima u Karamarkovu aferu s MOL-om, piše Index.

U troškovniku HRT-a, u čijem je posjedu Index.hr, vidi se koje su emisije kupljene i koliki je trošak za njih, ukupno, kao i za pojedine epizode. Na tom popisu nema nekih voditelja poput Romana Bolkovića, Tihomira Dujmovića i Željka Pervana, koje se tretira kao posebno angažirane voditelje, jer njihov posao ne rade neki od već zaposlenih na HRT-u. Oni, prema troškovniku, nisu vanjska produkcija.

Projekti Karamarkovih ljudi

Višnja Starešina iz Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata stoji iza dokumentarne emisije ‘Neprijatelj naroda’ koju je HRT od Avid medije otkupio za 70 tisuća kuna. I druge su narudžbe sličnog karaktera kao i dokumentarac ‘Neprijatelj naroda‘, primjerice, dokumentarac ‘Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva‘, otkupljen za 40 tisuća kuna, te za 36 tisuća kuna otkupljeni dokumentarac ‘Križni put – zločin bez kazne’, iza čega stoji Miljenko Manjkas, bivši savjetnik za medije Tomislava Karamarka. Manjkas je dobio još 40 tisuća kuna za razradu scenarija ‘Rat iza rata’.

Tu je i dokumentarac Mirjane Hrge ‘Prvi put’, te ‘Stožer’ tvrtke Madura koji je stajao čak 1,3 milijuna kuna, što bi po jednoj epizodi bilo čak 68 tisuća kuna. Kada je riječ o obrazovanju i znanosti, tu je ‘Škola kuhanja‘. Svaka epizoda te emisije koju vodi Vlatka Pokos, stoji 9 i pol tisuća kuna.

KULINARSKI SHOW: Vlatka Pokos – veliki povratak voditeljice na HRT!

U tvrtki Migrit, koja se prošle godine također dovodila u vezu s Tomislavom Karamarkom, spominje se Jurica Kešina, čovjek koji sada stoji iza tvrtke ‘Headline product‘, a upravo je od te tvrtke HRT otkupio projekt ‘Zdravi život‘, za 25 tisuća kuna po epizodi. Zanimljivo, tvrtku je Kešina osnovao tek prije nepunih godinu dana.

Jedna je emisija otkupljena i od tvrtke u kojoj je Dominik Galić, koji je prethodno bio šef kabineta Tomislava Karamarka.

ZAKON OVO NIJE PREDVIDIO: Kovačić od sutra više nije ravnatelj, tko će potpisati isplatu plaća na HRT-u?

 

hrt-zgrada

DRAMA NA PRISAVLJU: HRT više nema zakonskog zastupnika, Kovačić se vraća na mjesto komentatora

KOVAČIĆU ISTEKAO MANDAT GLAVNOG RAVNATELJA HRT-a, ALI I DALJE SJEDI U SVOM UREDU: ‘Ima ovlasti za samo jednu vrstu odluka’

MINISTARSTVO KULTURE PRIZNALO: ‘Ne možemo riješiti krizu na HRT-u’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr