Kako danas izgleda jedan od nekad najluksuznijih turističkih punktova u regiji?

Današnje prenoćište u Uvali Scott, u blizini Krčkog mosta, pamti neke bolje dane kada je slovilo za jedno od luksuznijih i traženijih turističkih punktova u regiji, na koja i danas podsjeća.

Uvala Scott ima 298 soba, 17 apartmana i posluje u sastavu Jadran hotela iz Rijeke.

”Jako je čisto, posebno nam se sviđa more koje je krasno. Ovdje smo s djecom za koje na plaži ima dosta sadržaja. Dobro je jer je blizu Krku tako da praktički svaki dan odlazimo na otok kojeg volimo obilaziti. Inače, Uvalu Scott smo našli na internetu, dosta kasno smo se odlučili da idemo na odmor, nismo znali kamo bismo točno išli i pronašli smještaj ovdje”, rekli su za Novi list Marianna i Guido Pampinella, gosti iz Italije koji tjedan dana odmaraju u Uvali Scott, nekadašnjem legendarnom turističkom resortu.

Talijanska je gošća otkrila kako je prije petnaestak godina bila na odmoru u Crikvenici tako da je i to utjecalo na odluku kamo na godišnji. Uz komentar kako se u tih 15-ak godina ovo područje jako izmijenilo i izgradilo.

Nedjeljko Anđelić, direktor Uvale Scott, kazao je kako je ovogodišnja sezona u rangu kao i sezona 2013.

Najčešći turisti su Poljaci

Najviše gostiju imaju iz – Poljske. Uglavnom grupa. Individualnih gostiju općenito je nešto manje i ostaju kraće. U pravilu jedan do tri dana što znači da su na proputovanju prema Dalmaciji. Osim Poljaka, u prenoćištu imaju i puno Mađara, potom i nešto gostiju iz Njemačke, uglavnom mlađe dobi, zatim Čeha, Slovaka, Slovenaca i nešto Talijana. Iako se ove godine govori da su Nijemci kasno krenuli na odmor, da ima manje Nizozemaca, a više Talijana nego lani, u Uvali Scott se po pitanju strukture gostiju ništa bitno nije mijenjalo. Struktura je stabilna, jedino se primijeti neznatno više gostiju iz Rumunjske.

Što se tiče najava za rujan, očekuje se da bi posezona trebala biti na nivou prošlogodišnje.

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/U-Uvali-Scott-se-nista-ne-mijenja-ali-gostiju-ima

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr