NALJUTILO GA PREIMENOVANJE

JOSIPOVIĆ PODBADA NAKON PREIMENOVANJA TITOVA TRGA: ‘A sada, narode, med i mlijeko… Sutra svi kišobrane, padat će pečeni pilići s neba’

Bivši predsjednik Republike, Ivo Josipović, na svom je Twitteru objavio niz sarkastičnih tweetova kojima je komentirao sinoćnju odluku zagrebačke Gradske skupštine o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Nakon burne rasprave, zagrebački gradski vijećnici izglasali su sinoć promjenu imena, po mnogima, najljepšeg gradskog trga. Za tu odluku je glasovalo 29 vijećnika, dok ih je 20 bilo protiv. Zlatko Hasanbegović neposredno je prije glasovanja rekao kako je ovo povijesni trenutak kojeg će tako ‘ocjenjivati i budući naraštaji, lišeni iracionalne titolatrije’. Skupština je odluku donijela iza ponoći, a bivši predsjednik je odmah na Twitteru podijelio svoje mišljenje o tom činu.

“A sada, narode, med i mlijeko… Sutra svi kišobrane, padat će pečeni pilići s neba. Powered by Hasanbegović&Esih”, objavio je Josipović.

Jutros je pak objavio dva statusa, a u prvom je napisao da podržava “Hasinu ideju da se ploče s Trga maršala Tita pohrane u muzeju jer nećemo morati raditi nove kad nakon idućih izbora vratimo Titov trg”, poručio je Josipović.

ZAGREB VIŠE NEMA TRG MARŠALA TITA: Hasanbegović: ‘Ovdje nikad neće sjediti titoistička većina’; Bandić: ‘Nije ovo povijesna večer’

BURAN POČETAK SJEDNICE: Švaljek zatražila da se točka o promjeni imena Trga maršala Tita izbaci s dnevnog reda, prijedlog odbijen

U drugom statusu citirao je pisca Ivu Andrića. Ispod fotografije Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, Josipović je kratko napisao: “Dok god ima mraka, bit će i svanuća”.

U ČETVRTAK SE MIJENJA NAZIV TRGA MARŠALA TITA: Bandić traži način da mu većina u Skupštini ne ovisi o Hasanbegoviću

Povratak na Net.hr