NIJE GA SE DOJMIO

JANDROKOVIĆEVA PLJUSKA BERNARDIĆU: ‘Sinoć mi ga je bilo malo neugodno i gledati’

‘Ono jučer bilo je sučeljavanje između jednog ozbiljnog, odgovornog, kompetentnog kandidata i drugog koji je površan, sa znanjem koje je ispod razine da bi se obnašala dužnost premijera’

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je da mu je bilo neugodno gledati duel Davora Bernardića i Andreja Plenkovića na RTL-u, s obzirom na nedostatak znanja i višak površnosti koji je pokazao čelnik Restart koalicije, u odnosu na kompetentnost i ozbiljnost čelnika HDZ-a.

“Ono jučer bilo je sučeljavanje između jednog ozbiljnog, odgovornog, kompetentnog kandidata i drugog koji je površan, sa znanjem koje je ispod razine da bi se obnašala dužnost premijera. I to je bilo vidljivo. Bernardić je nedostatak sadržaja nastojao kompenzirati agresivnošću”, ocijenio je Jandroković u utorak odgovarajući na pitanja novinara u zagrebačkoj Dubravi.

Priznao je pritom da mu je, s obzirom na Bernardićev nastup, bilo “malo i neugodno ga gledati” u duelu pretendenata za mjesto premijera. “Jer, ne sjećam se da je u ovih 30 godina netko pretendirao na mjesto premijera s toliko malo znanja i s toliko puno površnosti. Vjerujem da će građani to prepoznati”, rekao je.

STRASTI SE NISU SMIRILE NI NAKON DEBATE: Plenković opleo po Bernardiću: ‘To još nikad nisam vidio’

Politika poput upravljanja brodom

Istaknuvši kako su pred svima nama sigurno “izazovna vremena”, Jandroković je Plenkovićevu prednost u odnosu na Bernardića u tom kontekstu opisao kroz usporedbu s upravljanjem brodom.

“Na mirnom moru, na bonaci, svatko može upravljati bodom. Ali, kad je more valovito, olujno, onda trebate imati ozbiljnog iskusnog kapetana koji zna brod dovesti u sigurnu luku”, rekao je.

PLENKOVIĆ KOMENTIRAO DEBATU S BERNARDIĆEM: ‘Nisam bio bahat, bio sam kakav inače jesam’

Glasovanje građana u samoizolaciji

Na pitanja novinara vezana uz glasovanje građana koji su u samoizolaciji, Jandroković je rekao da je DIP propisao pravila te vjeruje da će svi oni koji žele glasovati, a u samoizolaciji su, po tim pravilima i moći glasovati.

“Očekujem da će DIP dobro obrazložiti i da će se birački odbori tako organizirati da svi oni koji žele, a koji su u samoizolaciji, da će moći glasovati”, rekao je.

STANKOVIĆ SE ŠOKIRAO TIJEKOM SUČELJAVANJA BERNARDIĆA I PREMIJERA PA ZAVAPIO: ‘Rezat ću se tupim nožem…’

Povratak na Net.hr