BRZO JE VRAĆEN KUĆI

JANDROKOVIĆA HITNA ODVELA U BOLNICU: ‘Budući da je imao bronhitis, otišao je snimiti pluća. Kod kuće je s blagim simptomima’

Predsjednik Sabora je ubrzo vraćen kući

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, kojem je u petak potvrđena dijagnoza covida-19, u subotu je, kako doznaje Jutarnji list, kolima Hitne pomoći dovezen u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, no ubrzo je vraćen kući.

Nije poznato je li predsjedniku Sabora pozlilo ili je išao na dogovoreni pregled, piše dnevnik u broju od nedjelje.

Par sati prije Jandrokovićeva odlaska u bolnicu u HDZ-u su Jutarnjem listu rekli da se Jandroković osjeća dobro, da ima blage simptome i da je na kućnom liječenju. Jandroković se testirao u petak, a prethodnih dana bio je u kontaktu sa zaraženom osobom, zbog čega je u srijedu završio u samoizolaciji.

U samoizolaciji i Reiner i tajnik Sabora

Naime, predstojniku njegova ureda još u utorak navečer potvrđeno je da je zaražen. Dok je šef Sabora Gordan Jandroković odsutan sjednicama će predsjedati potpredsjednici Sabora. U samoizolaciji su i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, tajnik Sabora Davor Orlović te još četvorica djelatnika u kabinetu predsjednika Sabora.

Reinerov nalaz, koji je dobio u petak navečer, bio je negativan, ali će on, kako su rekli u stranci, u samoizolaciji ostati do 12. listopada. Nakon toga će se još jednom testirati, donosi Jutarnji list.

Iz Sabora su objavili zašto je Jandroković otišao u bolnicu. “Nakon konzultacija s liječnicima, budući da je u djetinjstvu i mladosti imao kronični bronhitis, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u subotu je otišao snimiti pluća. Nalaz je uredan. I dalje je kod kuće i ima blage simptome bolesti”, izvijestili su iz Hrvatskog sabora.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr