Kosor se naljutila zbog ‘malog tića’ i ‘velikog kriča’

Tijekom rasprave u Saboru Jadranku Kosor posebno je zasmetao dio govora SDP-ovca Josipa Leke koji je pred okupljenim zastupnicima govorio o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, posebice o uvođenju kategorija službenika koji bi dolazili i odlazili s ministrima.

HDZ-ov Davorin Mlakar je tijekom rasprave u Saboru rekao da Vlada uvođenjem kategorije službenika koji bi dolazili i odlazili s ministrima stvara novu vrstu ugovornih službenika koji ”dolaze po volji Duha Svetoga ili velikog monarha i po njegovoj volji odlaze”. Smatra da takve osobe treba regulirati posebnim zakonom.

”Narodna poslovnica kaže – mali tić, veliki krič”, poručio je nakon toga SDP-ovac Josip Leko u početku svog govora.

Takva izjava zasmetala je Jadranku Kosor koja se javila zbog kršenja pravila poslovnika te je poručila da je Lekovu izjavu doživjela kao diskriminaciju.

”Izjavu ‘to manji tić, veći krič’ doživjela sam kao diskriminaciju, je smo svi ovdje jednako veliki i mali. Ovdje nema tićeva, ovdje nitko ne kriči. Voljela bih da je gospodin Leko imao hrabrosti do kraja eksplicirati o čemu je govorio”, poručila je Kosor i zatražila opomenu za Leku.

Predsjedajući Nenad Stazić joj je odgovorio kako Leko svojom izjavom nije uvrijedio nikoga te nema govora o povredi poslovnika.

http://www.youtube-nocookie.com/v/0lwYoW8Yml4?version=3&hl=en_US

Povratak na Net.hr