Neuobičajeno vrijeme, ne spremajte kratke rukave!

Cijeli tjedan bit će uglavnom sunčan, s prolaznom kišom u nekim dijelovima zemlje. Temperatura će biti viša od prosječne za drugu polovinu listopada i sredinom tjedna penjat će se do nevjerojatnih 25 stupnjeva.

U ponedjeljak će na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru, Lici, a prijepodne i u ostalim kopnenim krajevima te na dijelu srednjeg Jadrana biti umjereno do pretežno oblačno. U Dalmaciji većinom suho i djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu umjereno, prijepodne i jako jugo. Osjetno toplije od prosjeka za drugu polovinu listopada, temperature će dosezati gotovo ljetne vrijednosti. Najviša temperatura uglavnom između 19 i 24°C, podaci su DHMZ-a.

U utorak će u većem dijelu Hrvatske biti sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Bit će i osjetno toplije od prosjeka za drugu polovinu listopada. Jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20, a najviša dnevna većinom između čak 20 i 25°C.

Srijeda također donosi iznadprosječno toplo vrijeme. Uglavnom će biti sunčano u većini zemlje. Četvrtak pak donosi malo nižu temperaturu i kišu, no i dalje će biti do 20 Celzijevih stupnjeva.

Prema meteorološkim podacima, cijeli tjedan bit će topao, a temperatura viša od prosječne za drugu polovinu listopada.

Prema dugoročnoj prognozi DHMZ-a, i vikend će biti topao i sunčan s temperaturama oko 20 Celzijevih stupnjeva.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr