Kosor mi nije prijateljica, ne pijem s njom kavu

‘Oni nisu moji prijatelji. Nažalost, oni su pretpostavljeni, i Kosor i Sanader. Ali ne mislim da trebamo piti kavu’, kazao je potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac kada su ga novinari upitali o odnosima s bivšim i sadašnjim kolegama iz Vlade na odlasku.

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Slobodan Uzelac predstavio je svoj subjektivni doživljaj vlastitog rada u Vladi u protekle četiri godine.

“Opća ocjena je da smo napravili štošta korisnoga, ali to je manje od onoga što smo trebali i mogli”, kazao je Uzelac. Više o stvarima zbog kojih žali što ih nije napravio u proteklom mandatu možete pročitati ovdje.

Opovrgnuo je da je sazvao presicu zbog sukoba s ministrom regionalnog razvoja Božidarom Pankretićem, dodavši da je njegova sjednica sazvana prije sjednice Vlade na kojoj su se porječkali.

“Nikakvih problema nemam s Pankretićem”, kazao je Uzelac, dodajući kako je samo postavio krajnje pristojno pitanje koje se ticalo regionalnog razvoja, tj. posla. O navodnim dogovorima između SDSS-a i Ive Sanadera koje je Pankretić spominjao na konferenciji za medije, kazao je da “nema pojma o čemu on govori” te da mu je to nevažno.

Kako joj ne bi bilo nelagodno?

Što se tiče odnosa sa premijerima, Jadrankom Kosor i njenim prethodnikom Sanaderom, Uzelac je upitan s kime se bolje slagao na ljudskoj razini, odnosno s kim je u slobodno vrijeme radije ispijao kavu.

“Oni nisu moji prijatelji. Nažalost, oni su pretpostavljeni, i Kosor i Sanader. Ali ne mislim da trebamo piti kavu”, odgovorio je.

Upitan je i nije li ga uvrijedila šovinistička izjava Josipa Đakića i zašto nije reagirao na činjenicu da je Kosor stala iza njega.

“Mislim da je to djelovanje premijerke bilo drukčije od njenog mišljenja i osjećanja”, kazao je Uzelac, dodajući da ne zna što bi premijer trebao osjetiti kada mu suradnik “izvali tako nešto” te da je nelagoda najmanje što bi mogao osjetiti.

“Kako joj ne bi bilo nelagodno?”, pitao je Uzelac.

Potpredsjednik Vlade priznao je i da se “dosta umorio” radeći u Vladi, ali nije htio govoriti o nastavku suradnje s HDZ-om i nakon njenog napuštanja.

“Nisam najbolja osoba da odgovaram na to pitanje, nisam u vodstvu stranke. Moje osobno mišljenje je da pripadnici nacionalnih manjina nisu i ne trebaju biti u poziciji da odlučuju tko će vladati zemljom”, kazao je.

Vezani članci:

arti-201110250941006
arti-201110061183006
arti-201110051165006
arti-201109010075006
arti-201108300228006

Povratak na Net.hr