POČELO RASIPANJE?

IZBACILI NAJAKTIVNIJEG ZASTUPNIKA: Boro Grubišić trajno isključen iz HDSSB-a

Zbog kršenja statuta i nanošenja štete ugledu stranke, Sud časti HDSSB-a odlučio je trajno isključiti iz stranke Boru Grubišića, saborskog zastupnika u prošlom sazivu Hrvatskoga sabora, izvijestili su u ponedjeljak iz HDSSB-a.

U priopćenju za javnost navodi se kako je postupak utvrđivanja odgovornosti protiv Grubišića 20. listopada pokrenulo  više članova predsjedništva te stranke i njezin predsjednik Dragan Vulin.

“Širio neistine” o stanju u stranci

Utvrđeno je da je Grubišić svojim političkim djelovanjem uoči i nakon predaje stranačkih lista za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nanio višestruku štetu ugledu HDSSB-a.

Ističe se kako je Grubišić unutar i izvan članstva širio neistine o političkome stanju u stranci s namjerom da umanji izborni rezultat HDSSB-a. On je, inače, bio najaktivniji saborski zastupnik u prošlom sazivu.

GENIJALNI TROJAC: Evo tko u Saboru nikad nije izgovorio niti jednu jedinu riječ

Nije prihvatio ponuđeno mjesto na listi

Takvim ponašanjem, uzrokovanim neispunjenjem vlastitih ambicija, odbivši predviđeno i ponuđeno mu treće mjesto na stranačkoj listi za 5. izbornu jedinicu, nanio je štetu ugledu stranke i učinio ozbiljnu povredu prava i obveza člana HDSSB-a.

Stogaje Sud časti te stranke u prvom stupnju na sjednici u nedjelju, 8. studenoga, Boru Grubišića odlučio trajno isključiti iz HDSSB-a, ističe u priopćenju glasnogovornik te stranke Karlo Šatvar.

Podsjetimo, uoči predaje izbornih lista iz HDSSB-a je situpio Dražen Đurović, također dojučerašnji saborski zastupnik, koji je svoj odlazak objasnio lošim odnosima unutar stranke.

REZULTATI IZBORA: Pogledajte kako se glasovalo u vašem gradu ili mjestu

Hina / Danas.hr

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr