Nositeljica liste jedne političke stranke i kandidatkinja za Vijeće gradske četvrti Trnje, Frana Laća skidala je na izborni dan plakate na Savici, zbog čega ju je policiji prijavio suparnik

Nositeljica liste jedne političke stranke i kandidatkinja za Vijeće gradske četvrti Trnje, Frana Laća na zagrebačkoj je Savici u nedjelju skidala predizborne plakate drugih stranaka, zbog čega je došla i policija. Njih je pozvao kanddiat suparničke stranke u Trnju, Šime Kovač.

"Ja sam bio u kafiću kada sam vidio kako u ulici Vladimira Ruždjaka kandidatkinja trga plakate. Trgala je sve plakate. Ja sam joj prišao i rekao da to ne radi, ali ona se naravno oglušila pa sam pozvao policiju. Mjesto gdje je trgala plakate je stotinama metara udaljeno od birališta. Krenula je ulicom prema školi u kojoj je biralište i sve redom trgala. Nakon što sam joj još jednom prišao i rekao da stiže policija, krenula se po sredini ceste udaljavati. Policija ju je stigla na križanju", rekao je Šime Kovač za Index.

Policija nije postupala

Policija je legitimirala Laću te naposljetku zaključila da nema razloga postupati. "Imamo dojavu oko 9:10 da osoba trga plakate kandidata u Ulici Vladimira Ruždjaka. Postupanjem na mjestu događaja nismo utvrdili elemente prekršaja ili kaznenog djela", poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

'Napao me i izvrijeđao'

Kandidatkinja stranke pojasnila je zbog čega je trgala plakate drugih stranaka. "Građani su se žalili da su oko biračkih mjesta u krugu manjem od 50 metara i dalje plakati pa sam izašla provjeriti i skinula neke. Kandidat suparničke stranke me napao, izvrijeđao i pozvao policiju. Iz DIP-a su rekli da građani imaju pravo skinuti plakate ako se nalaze u krugu manjem od 50 metara. Ja im činim uslugu da ne dobiju kaznu, brinem za njihovu lovu, a oni se ljute", rekla je Laća.

Sve informacije o lokalnim izborima iz minute u minutu možete doznati OVDJE.


Gospodin Šime Kovač je reagirao na ovaj tekst, a njegov demanti možete pročitati OVDJE.