OPORBENA INICIJATIVA

SDP KRENUO U PRIKUPLJANJE POTPISA ZA RASPUŠTANJE SABORA! ‘To je jedini izlaz iz ove sramote’

Dok traju pokušaji HDZ-a da presloži većinu, najveća opozicijska stranka, SDP, objavila je da je krenula u prikupljanje potpisa saborskih zastupnika kojim bi se Sabor samoraspustio.

SDP kreće s inicijativom za raspuštanje Sabora u četvrtak poslijepodne, potvrdio je njihov saborski zastupnik Ranko Ostojić rekavši da je to u ovom trenutku najbolje što njegova stranka može napraviti, prenosi N1.

NA KOGA SVE RAČUNA HDZ: Jednostavni pregled pokazuje da će teško do većine za novu Vladu

“Računamo na svakog odgovornog zastupnika”

“Pozvat ćemo, ne samo oporbu, ne samo našu koaliciju, nego i sve one odgovorne zastupnike koji smatraju da je to izlaz iz ove agonije i sramote koju imamo”, kazao je Ostojić.

Bez ozbiljnog broja potpisa, a to je tih famoznih 76, SDP neće ni ići predsjedniku Hrvatskog sabora Željku Reineru jer je to jedini način da dođe na dnevni red.

“Predsjednik Sabora mora shvatiti da u trenutku kad ima 76 potpisa, to ne može ignorirati. Kad budemo imali popise, sva će imena biti poznata. Računamo na svakog odgovornog zastupnika”, kazao je Ostojić.

‘ON JE VRLO OPASAN ČOVJEK ZA HRVATSKU’: Milanka Opačić otkrila koji su sljedeći potezi SDP-a u krizi vlasti

“Ne likujemo što nam zbog ovoga raste rejting”

Dodao je da se njegovoj stranci nimalo ne sviđa cijela ova situacija.

“Ovo je vrlo ozbiljno, ne likujemo što nam radi ovoga raste rejting, zazivamo nove izbore da prekinemo ovu agoniju”, kazao je Ostojić koji krivca za ovo stanje vidi u HDZ-u odnosno u “operaciji spašavanja Karamarka” jer je sve počelo time da se izbjegne saborska rasprava o njegovom opozivu.

“Vrlo je bitno reći da će akcija koja se radi biti okončana vrlo brzo. Ono što je istina, građani su zabrinuti, svaki sat imaju nove informacije, vrijeme je da se priča okonča na najbolji mogući način, a to su novi izbori”, zaključio je Ostojić.

Istodobno traju pokušaji HDZ-a da presloži većinu, a čelnik Mosta Božo Petrov ih poziva da povuku opoziv premijera Tihomira Oreškovića ili pokažu većinu od 76 zastupnika. Sam ne planira odstupiti iz Vlade.

GLAVNI TAJNIK HDZ-a: ‘Imamo dovoljno ruku za preslagivanje i novu Vladu! Tko će biti mandatar reći će vam Karamarko’

Povratak na Net.hr