Identitet posvojenog djeteta glavna je tema ovogodišnje edukativne konferencije

Udruga za potporu posvajanju Adopta, 22. i 23. studenog u suradnji sa Ministarstvom socijalne politike i mladih, organizira 2. konferenciju o posvojenju u namjeri daljnjeg osvješćivanja javnosti o problematici posvojenja u Hrvatskoj.

Konferencija koja će se održati u Hotelu Four Points by Sheraton Panorama Zagreb fokusirat će se na teme koje stavljaju dijete u središte procesa posvojenja, a otvorit će je Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih.

Niz stručnih predavanja

Konferencija će obuhvatiti niz predavanja domaćih i stranih stručnjaka, okruglih stolova te praktičnih radionica s tematikom poboljšavanja uspješnosti posvojenja i samog sustava, te važnosti identiteta posvojenog djeteta.

Prvi dan konferencije namijenjen je stručnjacima koji se bave posvajanjem i rade s posvojiteljskim obiteljima. Rasprava o poboljšanju postupka posvojenja biti će potkrijepljena zanimljivim pilot-istraživanjem o potrebama posvojiteljskih obitelji, a biti će govora i o potrebama djece o kojoj se skrbi država i podršci posvojiteljskih obitelji.

Drugi dan za one koji žele posvojiti

Drugi dan namijenjen je posvojiteljskoj zajednici – onima koji žele posvojiti dijete, nalaze se u postupku ili su već roditelji posvojenog djeteta, te će im od iznimne koristi biti okrugli stol na kojem će iz prve ruke imati priliku čuti iskustva posvojenja iz pozicije djeteta, te ujedno imati mogućnost sudjelovati u radu u grupama.

Diana Topčić-Rosenberg, predsjednica udruge je izjavila:

“Sretna sam što ćemo i ove godine nastaviti diskusiju u svrhu unaprjeđivanja i poboljšanja procesa posvajanja, kao i pomaganja posvojiteljskoj zajednici koja se često susreće s društvenim neprihvaćanjem i neznanjem. Brojnim stručnjacima i posvojiteljskoj zajednici ovo je jedinstvena prilika da se povežu i razmijene svoja dragocjena iskustva te se nadam da će se ova konferencija pretvoriti u tradiciju.”

Više informaciji o konferenciji i prijavi možete naći na linku www.adopta.hr.

Povratak na Net.hr