NEMAJU VEZE S NJIM

HRVATSKA MENSA SE OGRAĐUJE OD PAULETIĆA: Nije naš član i ne podržavamo njegove stavove

Ne jenjavaju kontroverze oko imenovanja Roberta Pauletića, enigmatičara i putopisca iz Splita, pomoćnikom ministra turizma iz kvote Mosta.

U većini članaka objavljenih o njemu nakon što je imenovan na tu dužnost neizostavno se spominjalo njegovo članstvo u Mensi, svjetskoj neprofitnoj organizaciji koja okuplja osobe s visokim kvocijentom inteligencije. Tim povodom oglasila se i Hrvatska Mensa objavom na Facebooku u kojoj se ograđuju od novoimenovanog pomoćnika minsitra turizma. Objavu Hrvatske Mense prenosimo u cijelosti.

REAKCIJE NA PAULETIĆEVO IMENOVANJE: “Ovo je kao da ste poreznog dužnika imenovali zamjenikom ministra financija”

Nije član ni osnivač Hrvatske Mense

“Zadnjih dana objavljuju se mnogi članci o g. Robertu Pauletiću u kojima se objavljuju neistiniti podaci koji ga povezuju s neprofitnom udrugom Hrvatska Mensa.

U tekstu o g. Robertu Pauletiću na hrvatskoj Wikipediji navedeno je kako je on sudjelovao u organizaciji prvog testiranja Međunarodne Mense na prostorima Hrvatske, no nigdje nije navedeno da je on član ili osnivač Hrvatske Mense. Iz podataka koji su nam dostupni on nije pristupio testiranju u organizaciji naše udruge niti je naš član, a nije ni sudjelovao u osnivanju Udruge.

ZAMJENIK MINISTRA TURIZMA NE PODNOSI TURISTE: Napušta hotel kad su u njemu Srbi, psuje Japance

Ne žele da ih se spominje u člancima o njemu

Ističem da je udruga Hrvatska Mensa organizacija koja prema čl.12 svog Statuta ne smije izražavati stavove, politički djelovati ili se udruživati na ideološkoj, filozofskoj, političkoj ili vjerskoj osnovi te prema čl.13 članovi ili grupe članova smiju iznositi svoje stavove i mišljenja kao članovi Udruge isključivo tako tako da ih ne pripisuju Udruzi.

Iz tog razloga se nadam da se Hrvatska Mensa neće više spominjati u člancima o g. Pauletiću kako netko ne bi pogrešno pomislio da mi kao udruga podržavamo ičija osobna mišljenja ili stavove”, stoji u priopćenju Mense koju potpisuje predsjednica Jasna Škiljan Gašparlin.

‘PONOSAN SAM NA SVOJE TEKSTOVE’: Kontroverzni zamjenik ministra objasnio stavove o Srbima i Japancima

 

Povratak na Net.hr