'PONOSAN SAM NA SVOJE TEKSTOVE': / Kontroverzni zamjenik ministra objasnio stavove o Srbima i Japancima

Image
Foto: N1

"Ne bih se odrekao svojih tekstova, na većinu njih sam ponosan", kazao je zamjenik ministra turizma Robert Pauletić.

26.2.2016.
16:03
N1
VOYO logo

"S obzirom na medijski interes koje je izabralo moje imenovanje zamjenikom ministra turizma, i reakcije na društvenim mrežama, ako sam slučajno nekoga povrijedio svojim tekstovima, to mi sigurno nije bila namjera. Cijeli život putujem i pišem tekstove koji su satirični. Koristim tipičan dalmatinski humor", kazao je Pauletić.

Svoj je diskurs usporedio s onim splitskog pisca Miljenka Smoje. Kazao je kako nitko nije optuživao da vrijeđa druge nacije, a slično se satirično izražvao. "Na primjer, kad Miljenko Smoje napiše "kurbe Talijani", ili koristi još neke teže izraze za njemačke turiste u svjetlu njegove satire to ne možemo smatrati uvredljivim, a kamoli da bi neki portal napisao da Miljenko smoje vrijeđa talijanski narod, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Satira i šala

"Što se tiče moje izjave o Japancima, svakome bi trebalo biti jasno da je to satira i šala", kazao je i dodao kako je "Japanci, idite u Kinu", šaljiv grafit s jednog splitskog zida. Rekao je kako se osjeća kozmopolitom, te kako je Dalmatinac, čime se ponosi, ali poštuje i tuđe.

Kazao je kako sada mora prilagoditi svoj izričaj, te kako možda više nema mjesta satiri. Kazao je kako s ministrom turizma Antonom Klimanom očekuje dobru suradnju. Kazao je da zbog svojih putovanja smatra da može pridonijeti turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi iz Mosta su mi ponudili tu funkciju, rekli su kako vjeruju u moju inteligenciju i moje iskustvo svjetskog putnika", rekao je.

Iskustvo svjetskog putnika

"Most traži nekoga tko je spreman sagledati stvari iz druge perspektive, zašto netko ne bi mogao biti uspješan ako nije baš iz struke, u nekoj općoj stragegiji turizma", nastavio je Pauletić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozvao bih turiste iz Japana koje duboko cijenim i turiste iz Srbije da dođu u Hrvatsku koja je najljepša zemlja svijeta, kazao je.

Nije želio komentirati reakciju splitskog gradonačelnika Ive Baldasara koji je rekao da je izbor Pauletića "uvreda za sve pristojne ljude, a još veća za njegove drage kolegice i kolege iz turizma."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIĆANIN KONTRA SPLIĆANINA: /

'Izbor Pauletića za doministra uvreda za pristojne ljude'

Image
SPLIĆANIN KONTRA SPLIĆANINA: /

'Izbor Pauletića za doministra uvreda za pristojne ljude'

Izbor Pauletića komentirao je i sam ministar Kliman. Kazao je da će se Pauletić "prilagoditi politici Ministarstva turizma, da će se stvari postaviti u prilog promocije i povećanja investicija, te da će znati obrazložiti neke svoje ranije izjave", javlja HRT.

Splitski đir

Podsjetimo, Pauletić je pisao ovako: "“Smista san otiša do vlasnika hotela, inače purgera (!), i reka da napuštan hotel već sutra ujutro, umisto u sridu kako san planira. Reka je samo: ‘Okej, nemojte kaj zameriti!, iako smo znali i on i ja o čemu se radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kliman je kazao kako to nisu Pauletićevi stavovi, nego neki splitski đir koje oni u ministarstvu ne razumiju. "Radi se o sarkazmu koji lokalno možda funkcionira, ali globalno - ne", rekao je Kliman.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo