ZARAZE U METROPOLI

HOĆE LI U ZAGREBU ŠKOLARCI MORATI NA ONLINE NASTAVU? Odgovor je dala zamjenica ravnatelja u ‘Štamparu’

Kada je u pitanju uvođenje online nastave za učenike u Zagrebu, Šikić kaže da je danas baš bio sastanak s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom i suradnicima s kojima je razmatrana situacija modela daljnjeg rada škola

U protekla 24 sata Hrvatska je po broju novozaraženih zabilježila novi neželjeni rekord – čak je 1.424 oboljelo. Osim toga, 11 osoba je preminulo, a broj aktivnih slučajeva zaraze je gotovo 6.500. Više od 8.000 ljudi je testirano, što znači najviše do sada. K tome, raste i broj osoba u bolnicama gdje se trenutačno nalazi 622 pacijenta, od kojih je 38 na respiratoru.

Ugledno sveučilište Johns Hopkins istovremeno zaključuje kako se koronavirus na tjednoj bazi od svih zemalja europske Unije – nakon Slovenije, najbrže širi u Hrvatskoj. O dodatnim mjerama najavljenima za Zagreb govorila je za RTL Danas Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

“Odluke Stožera svakako kada se donesu striktno će se primjenjivati i u Zagrebu. Što tiče broja inspekcija već sada se provode kontrole rada ugostiteljskih objekata te se prati pridržavaju li se oni odluka, i to rade inspektori civilne zaštite i Ministarstvo unutarnjih poslova”, rekla je Šikić za RTL Danas.

BEROŠ SE OGLASIO O POLICIJSKOM SATU: ‘Bude li potrebno, i to ćemo poduzeti, ali ipak…’; Otkrio i kako se virus sada širi među ljudima

Online nastava za zagrebačke učenike i mogući lockdown

Kada je u pitanju uvođenje online nastave za učenike u Zagrebu, Šikić kaže da je danas baš bio sastanak s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom i suradnicima s kojima je razmatrana situacija modela daljnjeg rada škola.

“Do daljnjega škole imaju nastavu u obliku modela koji su odabrali. Do daljnjeg nema uvođenja online nastave za sve u gradu Zagrebu”, rekla je Šikić te je komentara i mogući lockdown: “Svaki lockdown podrazumijeva čitav niz restrikcija gospodarskih djelatnosti, nastojimo uravnotežiti gospodarske djelatnosti sa zdravljem, treba naći neki fini balans, lockdown nije nikome cilj”.

Šikić je rekla da su se kao žarišta korone pokazale prvenstveno privatne svečanosti kao krstitke, svadbe i druga obiteljska okupljanja. Kaže da se ide u smjeru provođenja kontrola takvih okupljanja. Metropola dobiva i novo mjesto za testiranje i to u Novom Zagrebu pa Šikić naglašava da se planira produžiti radno vrijeme mjesta gdje se uzimaju brisevi.

Sandra Šikić je za RTL Danas komentirala da se razmatra uvođenje prethodnog naručivanja na testiranje kako bi se izbjegle gužve i kolone.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

MILAN BANDIĆ NE GUBI OPTIMIZAM: ‘Očekujem za dva tjedna blagi pad broja zaraženih’; Govorio je i o Adventu

Povratak na Net.hr