NEPROFESIONALNO PONAŠANJE

REAKCIJA NA INTERVJU: ‘Predsjednica i HRT ponizili su novinare i narugali se građanima’

Intervju koji je po povratku iz SAD predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović dala novinaru i uredniku emisije ‘Iza zavjese’ Tihomiru Dujmoviću, a koji je sinoć emitiran na Hrvatskoj televiziji, izazvao je niz reakcija.

Među ostalima oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo koje smatra nedopustivim ponašanje predsjednice RH prema novinarima, ali i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u. Priopćenje koje potpisuje predsjendik HND-a Saša leković prenosimo u cijelosti.

KOLINDA BRANI SVOJ SPORNI POSJET SAD-u, A IMA I PORUKU ZA BEOGRAD: ‘Napadi na mene su mobing, a Srbiji neću dopustiti da nas šamara!’

Javnost nije dobila nijedan ozbiljan odgovor

“Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u. Novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka Predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati.

Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike  a ne javnim medijskom servisu.

UGLEDNI ANALITIČAR ZA NET.HR: ‘Tko bi to mogao sabotirati dogovore sa SAD-om, Srbi preko Putina?! Kolindini izgovori su doista djetinjasti’

Gostovala kod novinara koji je nekritički hvali

Vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a se dogodio sinoć u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima”, stoji u priopćenju HND-a koje potpisuje Saša Leković.

KOLINDA SE VRATILA: ‘Mislim da se Donalda Trumpa duboko podcjenjuje’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr