Hloverkin mandat i dalje ‘na aparatima’

Hloverka Novak-Srzić pokazala je zadnjih dana da je zdrava kao dren, što znači da se mora očitovati o zahtjevu za njenom smjenom. Rok istječe sutra.

Hrvatska televizija bi trebala je danas ostati bez glavne urednice Informativnog programa, međutim, to se neće dogoditi jer Hloverka Novak-Srzić ima još čitava 24 sata da se očituje o zahtjevu bivšeg ravnatelja HTV-a Blage Markote o njezinoj smjeni.

Kako je Markota objasnio još 30. studenog, razlozi za smjenu Hloverke Novak Srzić su, između ostalog, narušavanje ugleda i vjerodostojnosti Informativnog programa, pad gledanosti, prijeki sudovi urednicima i poremećeni međuljudski odnosi u Hloverkinom sektoru.

Da bi je Programsko vijeće smijenilo, bilo je potrebno njezino očitovanje o Markotinom prijedlogu, no ona je poručila kako ima gripu te je otvorila bolovanje, nakon čega je Vijeće odlučilo pričekati sa smjenom dok ne ozdravi.

Pojedini članovi Programskog vijeća prigovarali su u međuvremenu što je Hloverka nastavila uređivati pojedine informativne emisije iz bolesničke postelje, a nije sposobna napisati očitovanje. Naime, doznalo se da je davala naputke urednici Otvorenog Sandri Križanac uoči gostovanja novinara Gordana Malića , kojega ona od milja naziva britanskim špijunom.

Hloverka je ozdravila i pojavila se na malim ekranima tek na završnom sučeljavanju predsjedničkih kandidata 22. prosinca. Tada je počeo teći rok za očitovanje, koji istječe tek sutra. Pojavila se na današnjem zasjedanju Vijeća, ali o njezinoj se smjeni neće raspravljati, nego je tema današnje sjednice programsko usmjerenje Hrvatskog radija i Hrvatske televizije. Ukoliko danas ponovno otvori bolovanje, smjena bi se opet mogla odgoditi.

Prethodni članci:

arti-200912210468006
arti-200911230246006

Povratak na Net.hr