ODVAŽNO PRIZNANJE

HDZ-OVCI IZABRALI NOVOG ŠEFA PA PRIZNALI: ‘Pumpali smo Karamarku rezultat izbora’

U nedjelju su članovi HDZ-a izabrali novog predsjednika, već drugog u samo tri mjeseca, s tim da obojica nisu imali protukandidate.

No, i usprkos tome što su Tomislav Karamarko sredinom travnja i Andrej Plenković ove nedjelje izabrani kao jedini kandidati, čini se da je ipak bilo muljaža s glasovanjem, pišu 24 sata.

HDZ-ovci GLASUJU ZA PLENKOVIĆA: Pogledajte kako izgleda glasački listić sa samo jednim imenom kandidata

Pomagali Karamarku da dobije što više

Glasovalo se po načelu ‘jedan član – jedan glas’ a Plenković je u nedjelju dobio 98.335 glasova od 207.000 HDZ-ovaca s pravom glasa. To je čak šest tisuća više od broja glasova koje je dobio Karamarko prije tri mjeseca.

No, kako pišu 24 sata, neki su HDZ-ovci sada otvorili dušu, pa uz uvjet da ostanu anonimni, priznali da se Karamarku pomagalo da dobije što više glasova.

Naime, nakon glasanja jednostavno je bilo zaokruženo i ubačeno još listića u glasačke kutije, a veći broj glasova trebao je navodno poslužiti mobilizaciji članova i stvaranju dojma o golemoj podršci.

KARAMARKO OSVOJIO 99,2% GLASOVA: ‘Hrvatsku želimo učiniti boljim mjestom za život’

Plenković zabranio da i njemu ‘pumpaju’

“I ja sam za to čuo da su drugi radili. Bio je veliki nesrazmjer između broja birača koji su izašli do 17 sati i onih koji su došli zadnja dva sata”, kazao je jedan visokorangirani član HDZ-a koji je, kaže, mobilizirao članove tek na uobičajene načine – pisanim i telefonskim pozivima.

I novoizabrana garnitura diskretno potvrđuje tu priču, s tim ističu kako je Plenković. Čuvši za to, dao naputak da se to ne smije raditi.

“Ovaj puta se to nije dogodilo i broj glasova je od onih koji su zaista izašli”, kažu neslužbeno u HDZ-u.

KARAMARKO PLENKOVIĆU ČESTITAO PUTEM FACEBOOKA: Poručio kako mu želi ‘mnogo uspjeha u vođenju stranke’

Povratak na Net.hr