SRAMOTNE SCENE U SABORU / HDZ-ovac i Suverenist se izvrijeđali na mrtvo ime: 'Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo!'

Image
Foto: Robert Anic/Patrik Macek/Pixsell

Sve je počelo u trenutku kada je Sačić prozvao HDZ-ove zastupnike, hrvatske branitelje, Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici Snežani Šević

24.5.2023.
12:48
Robert Anic/Patrik Macek/Pixsell
Play logo

Saborsko glasovanje o radu pravobraniteljice za djecu za 2021. posvađalo je u srijedu Suverenista Željka Sačića i HDZ-ovog Ante Deura koji su razmijenili uvrede.

Sačić je prozvao HDZ-ove zastupnike, hrvatske branitelje, Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici (Snežana Šević) koja je prošle godine dobila nagradu za najučiteljicu u Hrvatskoj, a koja je pogrdno pisala o braniteljima. „Zar vas nije sramota, ta žena je dobila nagradu za najučiteljicu”, upitao ih je Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Titovo jugoslavensko govedo'

Uzvratio je Ante Deur (HDZ) upitavši ga je li još uvijek Jugoslaven ili Hrvat te ga nazvao „ Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčina koji je zatvarao hrvatske domoljube”. „Srami se” poručio mu je Deur.

Play logo

Sačić mu je uzvratio uvredom te ga nazvao „moralnom ništarijom i ruglom” kojeg bi HDZ trebao izolirati da im ne šteti.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više navrata je apelirao na zastupnike da prestanu s takvim izričajem koji je, naglasio je, nekoristan i uvredljiv, ne koristi ni njima, ni Saboru, niti bilo kome drugome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo