TEŠKE OPTUŽBE

GRMOJA NAPAO VRDOLJAKA NA FEJSU: ‘Nazovi V radi neplaćanja poreza’

Mostov zastupnik Nikola Grmoja na svojem Facebook profilu obrušio se na zastupnika HNS-a Ivana Vrdoljaka, rekavši kako je s bivšom šeficom Porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec dogovarao da se njegovu prijatelju, osječkom poduzetniku Željku Bilošu, ne naplati porezni dug.

‘Nazovi V radi neplaćanja poreza“, bio bi hitchkokovski sukus slučaja u kojem gospodin Ivan Vrdoljak, danas veliki borac protiv korupcije kod teško kazneno optužene SDP-ovke Nade Čavlović Smiljanec telefonski sređuje da njemu bliski osječki poduzetnik Željko Biloš ne mora platiti ogromni porezni dug. Poznato je da HNS baš i nije utemeljen na poštenju i konzistentnosti zastupanja stavova, ali ipak bi trebali znati da se mi sjećamo svega toga i danas kada se gospodin Vrdoljak navodno silno zalaže za porezni USKOK.

POČELO SUĐENJE BIVŠOJ ŠEFICI POREZNE: ‘Nisam obustavila ovrhu tvrtke moćnog osječkog tajkuna!’

Radilo se o svoti od čak 9 i pol milijuna kuna koje je Biloš dugovao Poreznoj upravi, a Vrdoljak je kod tadašnje šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec dogovarao da se pričeka s naplatom. Pitam se kako je moguće da je i iz toga slučaja gospodin Vrdoljak izašao neokrznut, a svi drugi akteri zaradili su optužnice USKOK-a.’, napisao je Grmoja.

Vroljak se u optužnici protiv Nade Čavlović Smiljanec i Biloša spominje kao svjedok, a USKOK je još na početku procesa ocijenio kako ni on ni SDP-ovka Biljana Borzan koja je također bila upoznata s Biloševim dugovima, nisu počinili nikakvo kazneno djelo. Njihov interes za Biloševu tvrtku i njezina dugovanja isključivo je bio s ‘dobrim namjerama’, ne bi li ju se spasilo od stečaja i sačuvala radna mjesta. zaključilo je tužiteljstvo. To će sada biti i teza obrane optužene bivše šefice Porezne uprave, koja tvrdi da nije tražila da se Bilošu porezni dug oprosti, već samo prolongira njegovo vraćanje.

Povratak na Net.hr