GRABAR KITAROVIĆ ZAPREPASTILA HDZ-ovce: / 'Šta je taj Bogom dan?'

22.2.2015.
10:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

On će ubuduće biti ravnatelj Savjetničkog vijeća Kolinde Grabar-Kitarović, a njegovu dosadašnju funkciju predstojnika Ureda preuzima Domagoj Juričić.

'Bogat životopis'

Dio HDZ-ovaca navodno nije zadovoljan što je Turšić ostao uz predsjednicu, piše Slobodna Dalmacija.

''Šta je taj Bogom dan? Pa, do sada je kod Josipovića primao više od 20.000 kuna, a nitko za njega nije ni čuo'', požalio se jedan od HDZ-ovih dužnosnika.

Vito Turšić na mjesto predstojnika Ureda došao je 2012. godine nakon što je Joško Klisović postao zamjenikom ministrice vanjskih i europskih poslova. U Ured predsjednika stigao je s mjesta ravnatelja Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prije toga bio je i pomoćnik i šef kabineta ministra obrazovanja, član niza Vladinih povjerenstva pa čak i vanjski savjetnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Ivo Josipović za njega se odlučio zbog toga što je imao veliko iskustvo u državnoj administraciji, a iza njega nije bilo političkih ni drugih repova. Kako doznajemo, upravo iz istog razloga Turšića je na Pantovčaku ostavila i Kolinda Grabar Kitarović.

S jedne strane taj će se potez tumačiti kao znak njezine širine, a s druge strane ona želi da joj ured funkcionira od prvog dana i da se ne prekida kontinuitet. To može samo ako u njemu ostane osoba koja dobro poznaje funkcioniranje ureda iznutra i koja će njezinim ljudima koji se tek uhodavaju pomoći u koordinaciji aktivnosti. Zbog istog razloga na Pantovčaku je ostala i dosadašnja glavna tajnica Mirjam Katulić.

Ona je u Ured predsjednika došla 2010. godine. Premda je prethodnih dana bilo riječi da će savjetnik za obranu biti komodor Ivica Tolić, on je na koncu otpao. Objedinjena je savjetnička dužnost obrane i nacionalne sigurnosti osobi Josipa Buljevića.

Bit će ušteda

Ured predsjednice neće ostati na 13 dužnosnika koliko je zasad imenovano. Očekuje se da će ih na koncu biti oko 20.

''Apsolutno je sigurno da će biti značajnih ušteda i manji broj dužnosnika nego do sada kad ih je bilo 40'', tvrdi novi glasnogovornik Luka Đurić.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali