Gledao kako se tri vuka 'motaju' oko njegovih pasa

U selima Dalmatinske zagore, zbog snijega i nedostatka hrane, pojavili su se ljudima neželjeni gosti.

14.2.2012.
19:01

U mjestu Otok dalmatinski osvanuli su njihovi tragovi u snijegu, dok su neki u protekloj noći vidjeli i cijeli čopor. Tako je stanovnik naselja Priblaće u Otoku P. B. u ponedjeljak navečer uočio tri vuka kako se 'motaju' oko njegovih pasa, ali na sreću, zbog visoke ograde, nisu mogli ništa učiniti. J. T. iz sela Rude nije bio te sreće. Rano jutros pronašao je svog psa tornjaka kojeg su tijekom noći zaklali vukovi, piše Glas Zagore.

U Zagvozdu u Imotskoj krajini nastradale su domaće životinje, a čopor vukova nesmetano šeće i po selima vrgoračkog kraja.

Petnaestak vukova devastiralo lovište

"Polarna hladnoća i glad natjerale su zvijeri u bjesomučnu potragu za hranom. Nema staze i oputine na kojoj nema tragova vukova. Petnaestak njih, podijeljenih u nekoliko čopora, potpuno su devastirali lovište, pa tako već nekoliko dana nismo primijetili tragove ni zeca ni divlje svinje. Možemo tek pretpostaviti što im se dogodilo. U lovištu smo pronašli nekoliko lešina, među njima i ostatke najvjerojatnije divokoze ili muflona", kazao je za Slobodnu Dalmaciju lovočuvar Lovačke udruge 'Zec' iz Zagvozda Ivica Buljubašić.

Iako do sada nigdje nije zabilježen napad vuka na čovjeka, gdje se naravno radi o zdravom vuku, mole se stanovnici sela i naselja Dalmatinske zagore da budu na oprezu.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali