GLASNOVIĆ U SABORU RASTEZAO ŽENSKE GAĆE: / 'Ovo su tango gaćice za muške koji su zarobljeni u ženskim tijelima'

Prigovorivši nekim zastupnicima da raspravljaju o kladionicama dok je svijet na rubu globalnog sukoba,

11.4.2018.
14:59
screenshot

Zastupnici koji su danas oko 14 sati sjedili u Hrvatskom saboru i gledatelji koji su u to vrijeme gledali prijenos sjednice, mogli su svjedočiti jednom od najsmušenijih istupa za saborskom govornicom u posljednjih 28 godina. Smušeni govornik bio je zastupnik Željko Glasnović iz stranke Nezavisni za Hrvatsku.

Na raspolaganju je imao pet minuta, a izlaganje koje je započeo dramatičnim upozorenjem da je svijet na rubu novog globalnog sukoba završio je mašući ženskim štiklama i tangama koje je nazvao "tango gaćicama".

"Sigurno smo na rubu nečeg većeg"

"U tijeku su povijesna događanja. Pitanje je u Siriji što se događa. Mi smo na rubu jednog većeg, globalnog sukoba. Gdje su to hrvatski mediji na tom žarištu, što mi znamo što se događa i koji je stav hrvatske vlade", započeo je Glasnović svoje izlaganje koje bi tek s krajnjim naporom mogli nazvati suvislim.

Potom je dao kratki pregled geopolitičkih odnosa i zbivanja u Siriji i na Bliskom istoku, pa ponovno zapitao "koji je stav hrvatske vlade?"

"Neke ne zanima što se tamo događa već ovdje raspravljaju o kladionicama i drugim stvarima", kazao je Glasnović koji je u svojoj raspravi ubrzo potom skrenuo na Istanbulsku konvenciju i seksi-rublje.

No, dok se još uspijevao držati "sirijske teme" dramtičnim je tonom objavio da se "u roku od 48 sati očekuje američki odgovor i da se situacija neprestano mijenja". Potom je ponovno prozvao hrvatsku vladu rekavši: "Mi o tome ništa ne znamo niti to, izgleda, uopće ne zanima vladu. Sigurno smo na rubu nečeg većeg. Ovo je destabilizacija cijele regije."

U informacijskoj blokadi o događajima na Bliskom istoku

Prozivajući i moralizirajući, Glasnović je nastavio u smušenom tonu.

"Gdje su veliki demokrati, lumeni demokracije, kad su u pitanju događaji u Palestini gdje imamo minimum 20-30 Palestinaca ubijenih i tisuće ranjenih? Gdje su sad oni? Gdje su bili kada je u pitanju kršćanska manjina na Bliskom istoku? U Iraku su ostale samo dvije enklave kršćana. Pola milijuna ih je nestalo, imate stotine tisuća izbjeglica i desetke tisuća poginulih. Kad je itko u ovom Saboru od udruga u javnosti govorio o vjerskim esktremistima na Bliskom istoku. Kad su govorili protiv zločina žena i djece, masovnih silovanja? Ništa ne čujem. O tome totalni autizam", ustvrdio je Glasnović pa potom zaključio da su građani Hrvatske po pitanju situacije na Bliskom istoku - u informacijskoj blokadi.

Donio "baletanke", štikle i ženske gaće

Svoje konfuzno izlaganje Glasnović je okončao jeftinim performansom.

"Pošto je glavna tema danas Istanbulska konvencija, imam neke darove za našu koaliciju ovdje", kazao je Glasnović pa iz papirnate vrećice najprije izvadio roza papučice, balerinke koje je zabunom ili ne nazvao "baletanke". Njih je, kaže, namijenio SDP-ovo zastupniku Bojanu Glavaševiću "ako nije siguran o svojoj spolnosti".

Potom je za koaliciju HDZ-HNS izvadio crne ženske cipele s visokom potpeticom koje je sladostrasno nazvao "seksi štiklama". Na koncu je iz vrećice izvukao i ženske gaće, tange, koje je, zabunom ili ne, nazvao "tango gaćicama". Njih je, kaže, donio "onima koji su muški zarobljeni u ženskim tijelima".

"To su trebale uručiti feministkinje ove, babe il' netko drugi. Posao je pao na mene", kazao je Glasnović na vrhuncu svog konfuznog i neukusnog izlaganja dodavši da se "nakon glasovanja o Istanbulskoj konvenciji mogu pokupiti ove nagrade".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali