FOTO: Ruše poznati kafić, vlasniku pozlilo pa završio u bolnici

Bageri Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja danas nastavljaju akciju uklanjanja bespravno sagrađenih objekata na području Zadarske i Ličko-senjske županije, a jutros je na zadarskoj plaži Kolovare počelo uklanjanje popularnog kafića, točnije dva njegova prizemna ugostiteljska objekta.

Uz osiguranje interventne policije ruše se nadograđena picerija, vanjski šank i zid, a ostat će samo dio koji je i nekad postojao na vojnom kupalištu na Kolovarama.

Kako doznaje portal zadarski.hr, vlasniku zadarskog kafića pozlilo je u ponedjeljak navečer kad je saznao za rušenje svog objekta te hospitaliziran je u zadarskoj bolnici.

U Ministarstvu graditeljstva potvrdili su da uz objekte koji se danas uklanjaju, u ovoj fazi u planu je rušenje više bespravno sagrađenih objekata na područjima otoka Vira, Privlake, Dugog Otoka te Plitvičkih Jezera.

“Inspekcija će ovih dana obići te objekte da se uvjeri da li je netko od vlasnika započeo sam s uklanjanjem, te će se s njima dogovoriti dinamika rušenja koju moraju poštovati” rekli su u Ministarstvu graditeljstva.

Povratak na Net.hr