Europarlamentarci u Hrvatskoj spiskali 300.000 kn poreznih obveznika

shimmer fallback
22.6.2014.
10:05
Play logo

Sporan element u priči je da su im taj 'radni odmor' platili europski porezni obveznici, iako su na nedavnim europskim izborima ti zastupnici mandate osvojili obećavajući stati na kraj bespotrebnom bacanju EU novca, piše Jutarnji list.

Prema informacijama Daily Maila, 14 eurozastupnika uživalo je u jednotjednom odmoru u Dubrovniku i na Korčuli, za što su ukupno spiskali oko 30.000 funta javnog novca, tj. oko 285.000 kuna. Neki od zastupnika sa sobom su poveli i žene odnosno muževe, a svi su odsjeli u luksuznom dubrovačkom Hilton Imperialu, gdje noćenje za jednu osobu košta i po 200 funta, odnosno oko 1.900 kuna. Vrhunac odmora bio je izlet na Korčulu do koje je najmanje šestero zastupnika otplovilo brodovima lokalnih privatnih prijevoznika, a uz sve to uvaženi su gosti uživali u lokalnim gastronomskim delicijama te privatnom koncertu Ane Rucner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Daily Maila za komentar u Konzervativnoj se stranci pravdaju da su išli na radno putovanje na koje ih je pozvala hrvatska eurozastupnica Ruža Tomašić, koja ima kuću na Korčuli. Ona je, kao i torijevci, članica grupe Europskih konzervativaca i reformista (ECR).

Na njezinoj Facebook stranici proteklih je dana objavljeno više fotografija grupe europarlamentaraca, u kojoj je bio i veći broj zastupnika i zaposlenika ECR-a iz drugih članica EU. Navodi se da su bili na zajedničkoj konferenciji u Dubrovniku, ali i na studijskom putovanju kako bi 'upoznali komparativne prednosti, potencijale, probleme, ali i prirodne ljepote te kulturno naslijeđe' Hrvatske.

Jedan od britanskih zastupnika Campbell Bannerman kaže da je cilj izleta bio zacementirati dobre odnose ECR-a i britanske delegacije. Kada su ga novinari suočili s činjenicom da je cijeli put više izgledao kao odmor, Bannermanu nije bilo druge nego priznati: 'Pa da, postojao je i taj element.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dragi Facebookovci, Vjerojatno ste primijetili kako vas najveći "hrvatski" mediji nisu imali potrebe izvijestiti o ECR Study Days koji su ovog tjedna održani u Dubrovniku. Treća po veličini grupacija u Europskom parlamentu pet se dana upoznavala s hrvatskom realnošću - prometnom izoliranošću krajnjeg juga Hrvatske, slabom apsorpcijom EU fondova, rastućim pritiskom krijumčara i trgovaca drogom na naše granice od ulaska u EU, ali i potencijalima i komparativnim prednostima naše domovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je stekla vrlo utjecajne prijatelje koji će sutra lobirati za Pelješki most i što skorije uključivanje naše države u zonu Schengena. Kriva sam za to!

Moja je grupacija ostavila novac koji joj Europski parlament dodjeljuje za ovakva događanja u Hrvatskoj, a ne negdje drugdje. Kriva sam i za to!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti ti ljudi i njihove političke stranke upravo rade na organizaciji akcije kojom će se ove jeseni obnoviti neki od objekata na poplavljenim područjima Republike Hrvatske. Kriva sam i za to!

Za kraj, dio kolega je o svom trošku produžio boravak u prelijepom Dubrovniku ili rezervirao ljetni termin za sebe i obitelj u našem biseru. Još novca Dubrovniku i Hrvatskoj. I za to sam kriva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ono što već sad mogu reći sa sigurnošću jest da će ovakvih "međunarodnih skandala u režiji Ruže Tomašić" koji hrane domaće medije biti još. Želja mi je što češće dovoditi svoju političku obitelj u Hrvatsku, upoznati ih sa specifičnostima i problemima svih naših regija kako bismo sutra imali prave lobiste za hrvatsku stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetit će nas već na jesen kad će zasukati rukave i sudjelovati u obnovi na poplavljenim područjima."

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo