Play ponuda

EKSKLUZIVNO: / Jesu li nasljednici otrovali Žuži? Net.hr ima nalaz obdukcije koji otkriva istinu!

Image

Net.

26.4.2016.
20:41
Play ponuda

U dokumentu koji u ime Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku potpisuje obducentica dr. sc. Marija Baković, a sastavljen je 26. siječnja, tri dana nakon što je poznata stilistica preminula, ističe se kako je obdukcijom utvrđeno ovapnjenje krvnih žila teškog stupnja, edem pluća te ožiljci srčanog mišića.

Provedena je i kemijskotoksikološka analiza, kojom je utvrđena prisutnost metabolita acetilsalicilne kiseline, odnosno Aspirina, koji se često koristi i kao kardiovaskularni lijek.

Zaključak obdukcije - umrla je prirodnom smrću

Zaključak obducentice bio je kako je Žuži Jelinek preminula prirodnom smrću zbog zatajenja srca, uzokovanog vezivnim promjenama u srčanom mišiću i malim vezivnim ožiljcima.

Kliničku obdukciju zatražili su iz Hitne internističke ambulante, gdje je Žuži Jelinek dovedena 23. siječnja zbog poteškoća s disanjem. Nažalost, iako su je uspjeli nakratko stabilizirati, ubrzo je umrla zbog zatajenja srca i disanja.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Kći i sin pokojne stilistice nakon njene smrti krenuli su u sudsku bitku za nasljedstvo od četiri vile u Švicarskoj, rezidenciju u Opatiji, novac, umjetnine i nakit. "Četiri kuće u Ženevi i vila u Opatiji bile su nekretnine moje majke koje su nelegalno pripale mojem bratu Ivanu Jelineku (68). Pravo, neopozivo oporučno pismo naše mame bilo je kod mene, dok me odvjetnik nije prevario", ispričala je prošlog mjeseca (63).

Image
KĆER ŽUŽI JELINEK: /

"Brat mi je oteo imovinu koju je mama ostavila!"

U oporuci koju je Žuži napisala 2011. stoji kako njezina kći Diana nasljeđuje kuću u Opatiji sa svim umjetninama i okućnicom te dvije kuće u Ženevi. Naslijedila je i novac na maminu bankovnom računu te nakit. Dianinoj kćeri Suzani baka Žuži darovnim ugovorom dala je stan na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Dianin brat Ivan naslijedio bi dvije kuće u Ženevi koje je, kako je napisala Žuži u oporuci, trebao prodati te novcem podmiriti sve mamine dugove i kredite.

No godinu dana kasnije, tvrdi Diana, Žuži je svu imovinu, osim stana na zagrebačkom trgu, prepisala sinu.

shimmer fallback
shimmer fallback

“Mama mi je rekla da se ne sjeća kad i zašto je to napravila. Moj odvjetnik je tada bio Leo Andreis. Njemu sam dala sve mamine oporuke jer me je zastupao u imovinskopravnim odnosima s bratom. Godinu i pol mi se nije htio javiti", ustvrdila je Diana za 24sata.

Kuća u Opatiji i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju

Ističe kako je Ivan u siječnju 2012. godine s mamom potpisao ugovor o dosmrtnom izdržavanju i tako mu je pripala kuća u Opatiji. Žuži je kod javnog bilježnika mjesec dana prije smrti otiskom prsta ovjerila raskid tog ugovora. U izjavi o raskidu stoji da njezin sin nije ispunjavao ugovorne obveze.

Mjesec dana nakon smrti spisateljice bila je ostavinska rasprava, koja je odgođena. “Za ostavinsku raspravu saznala sam slučajno, javili su mi prijatelji. Nikakav poziv nisam dobila”, tvrdi Diana Marazza i dodaje da je rasprava bila odgođena jer nije bila dostavljena sva potrebna dokumentacija.

shimmer fallback
shimmer fallback

Priča o trovanju

Njezin brat ima sasvim suprotnu priču. "Moja sestra je i mene i njegovateljice i medicinske sestre optužila da smo trovali mamu. Zato je mama završila u domu, ona ju je praktički izbacila van. Na DORH-u se sada vode dva predmeta: moj protiv sestre, zbog iznuđivanja potpisa od nemoćne osobe mjesec dana prije smrti u svrhu ekonomske koristi, i drugi, u kojemu ona traži da se utvrdi nepoznati počinitelj koji ju je otrovao", kazao je za Jutarnji list Žužin sin Ivan Jelinek.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ja s njom ne želim komunicirati preko medija, kao ona kada je izjavljivala kako je opljačkana spominjući ne znam koji navodno ukradeni nakit. Problemi što ih je proizvela rješavat će se na odgovarajućim institucijama. O svojoj majci i sebi samome ne govorim jer postoji puno ljudi koji primjerenije mogu posvjedočiti kako sam se brinuo za ‘svoju staru’. Katastrofa je što je moja sestra uradila, po novinama je davala izjave da ne zna od čega je mama umrla, kao da je to za čuditi se s obzirom na njenih skoro 100 godina.

shimmer fallback
shimmer fallback

Na Državno odvjetništvo dala je ustanoviti tko ju je otrovao, meni iza leđa poslala je njeno tijelo na Sudsku medicinu, s kojega mi je za dva dana stigao izvještaj da je umrla prirodnom smrću. Ondje piše da je to zatražila 'jer kći pokojnice sumnja na ubojstvo trovanjem lijekovima'", istaknuo je Ivan Jelinek.

Zaključak obdukcije, kojom je nedvojbeno utvrđeno da je Žuži Jelinek u organizmu imala samo Aspirin, sada potpuno pobija tvrdnje njene kćeri. Kakav će biti rasplet sudskih procesa koje oko nasljedstva vode djeca slavne stilistice manje je važno od gorkog okusa koji cijela ova priča za sobom ostavlja.

Galerija

Play ponuda
Play ponuda