Dvojica štrajkaša Diokija završila u bolnici

Radnici Diokija i dalje štrajkaju glađu na skeli visokoj 50 metara. Dvojica su završila u bolnici zbog iscrpljenosti. Preostala trojica ne žele odustati sve dok vjerovnici i država ne pronađu rješenje njihovih problema.

Radnici Diokija mjesecima nisu primili plaće zbog čega neki od njih već danima štrajkaju glađu. Rješenje za njihov slučaj trebalo bi se tražiti i na današnjem sastanku u Ministarstvu gospodarstva u http://danas.net.hr/specijal/zagreb.

”Ne idemo odavde dok nas ne odnesu, tražimo samo svoje plaće, ništa više, to nije zločin, to nije pljačka”, izjavio je Siniša Androlić, radnik Diokija, piše HRT.

Dio radnika štrajka na skeli visokoj 50 metara, a dvojica su završila u bolnici zbog iscrpljenosti.

Osim plaća, štrajkaši traže jednaka prava koja imaju zaposlenici u javnim tvrtkama te otpremnine. Sindikati i stožer za obranu Diokija zalažu se za vlasničko restrukturiranje, ulazak vjerovnika u vlasničku strukturu i nastavak proizvodnje. Među najvećim vjerovnicima su Ina, HEP, Zagrebačka banka i Hypo banka.

Dioki je svojim radnicima dužan četiri plaće. Osim toga, radnici potražuju i dug iz 2010. godine u visini jedne mjesečne plaće.

Povratak na Net.hr