Dvije omiljene plaže: Čisto more, no fali zahoda, tuširanje se plaća, a i pristup je loš

Dvije poznate plaže u Splitu omiljene su svim kupačima. Iako svi vole odlaziti upravo na ta mjesta, postoje neki nedostaci.

Do kupališta Obojena svjetlost, treba se spustiti vjerojatno najstrmijom nizbrdicom u gradu koja stoji pod kutem od najmanje 45 stupnjeva. Oni koji nisu motorizirani neka i ne pomišljaju na kupanju na Obojenoj, budući da će dušu ispustiti kad se budu vraćali kući, piše Slobodna Dalmacija.

Do plaže se spuštamo na vlastitu odgovornost

“Ovo je najbolja plaža u gradu. Volim se kupati na Obojenoj, već godinama dolazim ovdje na more. Usluga u kafićima je dobra, ne čeka se puno na piće. Istina, nema baš hlada, osim u kafićima, ali da se izdržati na suncu. Jedino je pristup malo kompliciran.

Ja nemam auto pa je ona nizbrdica, odnosno uzbrdica, isuviše strma. Stoga na Obojenu dolazim preko Ježinca, a tamo piše na jednoj tabli da se na Ježinca spuštamo na vlastitu odgovornost, jer prijeti odron. No, što je, tu je. Moramo se ljeti okupat u moru, a ovdje je more čisto i bistro”, kazala je Ivana iz Splita.

Nema sanitarnog čvora, tuširanje 5 kuna

Ipak nedostatak ove omiljene plaže je što nigdje nema javni sanitarni čvor. Na okolnim plažama ne mogu se iznajmiti ležaljke, a tuševi rade na žetone od pet kuna.
Treba istaknuti kako je ukupna čistoća kupališta dobra: ima dovoljan broj kanti za otpad koje se uredno prazne…

Postoji problem s parkingom

Druga plaža su Kašjuni, udaljeni od Obojene neki kilometar. Kod njih je kao i prije 20 godina problem s parkingom. Ljudi parkiraju gdje tko stigne i nema baš puno reda. Na plaži, na kojoj je stavljen sitan šljunak, dva su kafića, s dobrom hladovinom.

Oni na Kašjunima imaju javni sanitarni čvor, koji se doduše nalazi u jednom kontejneru i nije baš reprezentativan. Hlada nema, tek tu i tamo ispod pokojeg tamarisa. U jednom od kafića postoji biljar, a vidjeli smo i automat za pizze.

“Dolazimo se ovdje često okupati. Nije nam tako blizu, živimo na Brdima, ali ovdje je ugodno. More je čisto i ima dosta mjesta za kupače. Usluga u obližnjim kafićima je O.K., samo je parking problematičan”, rekli su supružnici Ivan i Nađa.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/254432/Default.aspx

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr