Play ponuda

Duka: Nije dobro da vojska prosuđuje o medijima!

shimmer fallback

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka stao je u obranu tjednika Novosti, koji je objavio fotografiju hrvatskih MIG-ova uz naslov 'Obadva, obadva su pala!'.

5.10.2010.
22:31
Play ponuda

Hrvatski helsinški odbor i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske osudili su novu naslovnicu tjednika Novosti, na kojoj je objavljena fotografija MIG-ova HV-a uz natpis 'Obadva, obadva su pala!', te tvrde da je na taj način izjednačen agresor sa žrtvom.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka smatra da se radi o slobodi medija, koju bi trebali poštivati i ministar obrane Branko Vukelić i načelnik glavnog stožera general zbora Josip Lucić.

''Iz njihovih priopćenja ispada da su Novosti neprijatelj. U ovom slučaju treba stati na stranu novina jer svatko ima pravo na pogrešku'', poručio je Duka.

Dodaje i kako ''nije dobro kada vojska prosuđuje o medijima'', te za Danas.hr ističe da se ''zna u kakvim zemljama vojska dirigira medijima''.

Za tvrdnju HHO-a da Novosti vrijeđaju neosporne vrijednosti većine hrvatskih građana-poreznih obveznika glavni urednik tog lista Rade Dragojević je naveo da su porezni obveznici i čitatelji tih novina, te da neće odustati od toga da provociraju, te dodao: 'Ne radim ovaj posao zato da bih na naslovnicu stavio smilje i bosilje'.

HHO je naveo da je, kada je danski list objavio sporne karikature proroka Muhameda cijeli svijet ustao protiv vrijeđanja muslimanskih svetinja, a Dragojević je ocijenio usporedbu sa slučajem karikatura proroka Muhameda opasnom i 'pozivom na linč redakcije', piše Novi list.

Prethodni članak:

arti-201010050409006

Play ponuda
Play ponuda