DRK JE NA ČELU TVRTKE PROVEO 55 GODINA: / 'Znao je raditi do dugo u noć, ali jednu stvar nikad nije preskočio - obiteljski ručak'

Image

Mnogi se pitaju tko će Drka naslijediti na čelu kompanije, a neki kažu da bi to mogle biti njegove kćeri Dubravka Drk-Mravlinčić i Tamara Drk-Vojnović,

9.2.2021.
9:57
Play logo

Dragutin Drk na čelu Vindije proveo je 55 godina gdje je bio predsjednik uprave, ali jučer je preminuo u 84. godini.

Neki u javnosti vjerovali su da je taj samozatajni i uspješni menadžer već godinama u mirovini, pa su se dodatno iznenadili kada su čuli da je praktički do jučer obnašao dužnost direktora grupe. Njegovi suradnici kažu da nikad nije ni pomišljao na mirovinu, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UMRO JE VLASNIK VINDIJE DRAGUTIN DRK (84): /

'Radio je punim kapacitetom do posljednjeg dana, a posebno je bio posvećen unucima'

Image
UMRO JE VLASNIK VINDIJE DRAGUTIN DRK (84): /

'Radio je punim kapacitetom do posljednjeg dana, a posebno je bio posvećen unucima'

Prvi proizvođač koji je počeo prodavati mlijeko u tetrapaku

Iza sebe je ostavio kompaniju s godišnjim prihodima većim od 4,5 milijarde kuna, sastavljenu od 14 poduzeća od kojih se šest nalazi u susjedstvu – Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.

Svoju karijeru započeo je 1961. godine kada se zaposlio u Gradskoj mljekari Varaždin dok se mlijeko još razvozilo u staklenim bocama. Već 1965. postao je njezin direktor, otkad je neumorno radio na širenju poduzeća. Mljekaru je 1970. preimenovao u Vindiju, prema špilji u Donjoj Voći nedaleko od Varaždina, jednom od najstarijih nalazišta pračovjeka, imajući na umu da su poznati mljekari u svijetu špilje koristili kao prirodno mjesto za dozrijevanje sireva. Vindija je bila prvi proizvođač koji je 1977. počeo mlijeko prodavati u tetrapaku.

Grupa Vindija osim istoimenog poduzeća obuhvaća peradarsku Koku, tvornicu stočne hrane Blagodar, pogon za proizvodnju puretine Vindon u Slavonskom Brodu, pekarsku industriju Latica, kao i tvrtke u Brčkom i Vršcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada nije propuštao ručak

Znanci pokojnog Dragutina Drka kažu da je imao smisao za humor i gotovo neizmjernu energiju. Fizičku kondiciju je održavao laganim trčanjem ili razgibavanjem u sportskom parku u Varaždinu, a redovito je igrao i tenis. Iako je znao raditi do kasno u noć, svakog bi dana prekidao posao odlazeći kući, svojoj supruzi na obiteljski ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se obogatio, Drk je kupio dvorac obitelji Leitner u Jalkovcu kod Varaždina, koji mu je služio kao rezidencija, dok se ljeti odmarao u kući na otoku Krku.

Nakon osamostaljena Hrvatske učlanio se u HDZ, a potkraj 1990-ih godina kratko je obnašao dužnost zamjenika gradonačelnika Varaždina. Ostalo je zapisano da je za izbore 2007. Vindija donirala HDZ-u 200 tisuća kuna za kampanju, a isti iznos je 2011. dala i SDP-u, što potvrđuje pravilo da poduzetnici žele biti dobri s vlastima, bez obzira na stranačke boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se pitaju tko će Drka naslijediti na čelu kompanije, a neki kažu da bi to mogle biti njegove kćeri Dubravka Drk-Mravlinčić i Tamara Drk-Vojnović, koje već obavljaju vodeće dužnosti u Vindiji.

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo