MOŽE LI SRUŠITI HDZ-OVA BURILOVIĆA? / Dražen Oreščanin pred velikim izazovom: Otkriva koje planove ima ako postane predsjednik HGK

Oreščanin poziva Plenkovića i predstavnike vladajuće elita da budu neutralni u procesu izbora te prepuste poduzetnicima odluku o sudbini HGK

27.9.2021.
23:07

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović poželio je i treći mandat na čelu te institucije, no planove bi mu mogao pomrstiti Dražen Oreščanin, dosadašnji direktor udruge Glas poduzetnika i vlasnik informatičke tvrtke Poslovna inteligencije.

Burilovića javnost nije upamtila po radu, već po činjenici da je diplomirao na notornom privatnom sveučilištu u Banja Luci, a zatim je postao i direkto Županjske šećerane, nakon što je bio pomoćnik ministra poljoprivrede tijekom privatizacije te tvrke, podsjeća RTL Direkt. Posljednji je put zabljesnio kad se otkrilo da je, u jeku pandemije koronavirusa, cijepljen preko reda.

Oreščanin je objasnio zbog čega ga je odlučio izazvati. "Smatramo da Komoru treba popraviti da bi ona funkcionirala onako kako bi Komora u državi poput Hrvatske trebala funkcionirati", jasno će.

'Komora je u službi politike'

Na pitanje koje su ključne promjene koje misli uvesti, Oreščanin je kazao: "Prva ključna promjena se odnosi na depolitizaciju i vraćanje ugleda Komori, jer zadnjih 25 godina, i kroz mandat gospodina Vidoševića i gospodina Burilovića, je Komora bila praktički u službi politike. Drugi bitan cilj je uvođenje dobrovoljnog članstva. Ovaj zakon koji je u proceduri je omogućio da male članice ne plaćaju članarinu, moj stav je da treba ići korak dalje i da članstvo treba biti dobrovoljno".

Kaže i kako se nada da će svoj posao napraviti u jednom mandatu. Pozvao je Plenkovića i predstavnike vladajuće elita da budu neutralni u procesu izbora te prepuste poduzetnicima odluku o sudbini HGK.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali