DRAMA U HOLDINGU: / ZET-ovci ne žele potpisati suglasnost o podjeli 3500 kn nagrade koju bi dobili svi radnici Holdinga

Prigodna novčana nagrada dogovorena je početkom prosinca na sastanku sindikata ZGH i gradonačelnika Milana Bandića

19.12.2018.
14:57
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iznos od 3500 kuna koji se trebao isplatiti radnicima Zagrebačkog holdinga došao je u pitanje jer sindikat ZET-a ne želi potpisati suglasnost o podjeli 3500 kuna, a potrebna je suglasnost svih sindikata, piše Jutarnji list.

Naime, prigodna novčana nagrada dogovorena je početkom prosinca na sastanku sindikata ZGH i gradonačelnika Milana Bandića. Već su danas održani sastanci kako bi se riješilo pitanje isplate nagrade, a u upravi Holdinga vjeruju da će do isplate na kraju doći i to tako da svaki od zaposlenika potpiše suglasnost o isplati nagrade.

'Hazardski odnosi'

Sindikat ZET-a reagirao je na svojoj Facebook stranici:

'U ovome trenutku razgovori oko prigodne nagrade u iznosu od 3500 kuna, koja je trebala biti isplaćena radnicima u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba, umjesto iznosa božićnice u iznosu od 2884,87 kune su daleko od realizacije. Odgovornost za trenutni prekid mogućeg dogovora oko izmjena članka 100 kolektivnog ugovora je na Upravi Zagrebačkog holdinga d.o.o., koja ne želi prihvatiti rješenje u interesu Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, ZET-a, Zagrebačkog velesajma i ostalih trgovačkih društava", navodi se na Facebooku te sindikat ZET-a dodaje da se u ovome trenutku Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o., se "hazarderski odnosi" sa cca 25 miliona kuna poreznih obveznika, koje će trgovačka društva morati isplatiti na ime poreznih davanja u slučaju izostanka dogovora.

Umjesto da uštedi ostane bez 25 milijuna

"Kao što smo izvijestili radnike socijalni partneri su postigli načelni usmeni dogovor sa vlasnikom Gradom Zagrebom koje je zastupao gradonačelnik Bandić na sastanku održanom 04.12.2018 god., da se radnicima isplati prigodna nagrada u iznosu 3500 kuna, te smo se usuglasili da je Uprava Zagrebačkog holdinga zadužena za postizanje i reguliranje pravne forme dogovora navedenih trgovačkih društava. Uprava Holdinga je na navedenom sastanku zastupana od predsjednice Uprave holdinga gđa. Stojić Deban prihvatila naputak, ali nakon toga cijelo vrijeme pokušava na sve načine da do dogovora ne dođe, te se postavlja pitanje kako će Grad Zagreb, kao vlasnik i gradonačelnik Bandić prihvatiti da Uprava Holdinga umjesto da uštedi cca 25 miliona kuna ostane bez toga iznosa", navodi se u statusu Sindikata.

Dogovoreni iznos božićnice

"Za postizanje konačnog dogovora i potpisivanja dokumenta koji će regulirati postignuti dogovor ostalo je jako malo vremena i prostora ili će trgovačka društva biti primorana isplatiti dogovoreni iznos božićnice sukladno važećim odredbama kolektivnog ugovora. Sve relevantne informacije za radnike i javnost će biti objavljene na ovim stranicama u trenutku kada postanu službene', stoji na Facebook stranici Sindikata ZET-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali