DRAMA U 'OTVORENOM': / Krešimir Macan je Vidović Krišto nazvao 'spodobom' i napustio studio

Image
Foto: Screenshot: HRT

Ovo se dugo nije dogodilo

20.7.2020.
22:49
Screenshot: HRT
Play logo

U večerašnjoj emisiji 'Otvoreno' HRT-a tema je bila nova vlada RH i analiza ministara, kao i najavljenih sljedećih koraka Vlade ne čelu s Plenkovićem.

U studiju HRT-a sjedili su HDZ-ov Ivan Anušić, SDP-ovac Arsen Bauk, Dalija Orešković, Karolina Vidović Krišto iz Domovinskog pokreta te komunikacijski stručnjak i analitičar Krešimir Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se i Vidović Krišto su se "zakačili", a Macan je u jednom trenutku kazao kako "neće razgovarati s tom spodobom" te zatim napustio studio.

Do sukoba je došlo kad je Karolina Vidović Krišto naglasila kako se u emisiji "raspravlja o vladi koja je izabrana protuustavno i koja će se sastaviti protuustavno, s, kako je rekla, mnogim ministrima koji su se dokazali korupcijom. Istaknula je da joj je frapantno raspravljati o tome, a ne o "iskapanju ubijenih Hrvata u jami Jazovki".

"Sjedim tu i razgovaram s ljudima koji predstavljaju, recimo, SDP čiji je član Ivo Josipović izjavio da je legitimno bilo ubijati svećenike nakon Drugog svjetskog rata. Ili čiji je koalicijski partner Beljak rekao da su udbaši premalo ubijali. Znate, jedan udbaš je metkom u potiljak ubio i 8-godišnju djevojčicu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključio se tada Arsen Bauk koji je komentirao kako je "ovo emisija Otvoreno, a ne TV kalendar'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona mu rekla da napusti studio, on ju je poslušao

"Ajde još malo hračnite", rekao je Macan. Prekinuo ju je i rekao joj da je "malo zalutala u emisiju i da je ne želi slušati". Ona je odgovorila da ne mora i da može napustiti studio, što je on i učinio.

"Je li on rekao spodobom", pitala je Vidović Krišto u nevjerici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Togonal pozivao je Macana da se vrati na mjesto, no on to nije učinio.

Play logo

'Nisam mogao ostati u emisiji s osobom koja govori neistine'

"Gospođa Krišto je došla u emisiju s pripremljenim monologom. Nisam mogao ostati u istoj emisiji s osobom koja vrijeđa, govori neistine i ne dopušta raspravu. Stoga sam otišao", rekao je Macan te dodao: "Tema je emisije trebala biti budućnost Hrvatske i očekivanja od nove Vlade, a ne povratak u prošlost, ustaše i partizani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo